امروز :
Skip to main content

جمعی از مسئولان و مربیان مجموعه فرهنگی و آموزشی انشاء با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین دیدار کردند.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار جمعی از مسئولان و مربیان مجموعه فرهنگی آموزشی انشاء اظهار کرد: خدای متعال در آیات 24 و 25 سوره ابراهیم فرموده است «أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ، تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ»، یعنی (آيا نديدى خدا چگونه مثل زده سخنى پاك كه مانند درختى پاك است كه ريشه‏‌اش استوار و شاخه‏‌اش در آسمان است، ميوه‏‌اش را هر دم به اذن پروردگارش مى‏‌دهد و خدا مثل‌ها را براى مردم مى‏‌زند شايد كه آنان پند گيرند).

وی ادامه داد: هر کار مخلصانه‌ای که بتوان روی آن نام طیبه را گذاشت، مثل یک بذر خداپسندانه و تحت حمایت خدای متعال است که شروع به رشد می‌کند، ریشه این درختی که جمع شما پای کار آن آمده‌اید، در فطرت انسان‌ها آمده است، اینکه موفق می‌شوید دلیلش همین است.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: فطرت ثابت است و هیچ چیزی آن را تغییر نمی‌دهد، این کلماتی که شما برای بچه‌های مردم فرهنگ‌سازی می‌کنید، قرآن، دغدغه‌های دینی و احادیث ائمه (ع) است، این‌ها کلماتی هستند که خدای متعال فرموده در سنت الهی تبدیل و تغییر نیست.   

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: بنابراین کلمات خدا، فطرت انسان و سنت الهی ثابت است، وقتی این‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند کارها با برکت شده و تبدیل به شجره طیبه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: یک وقت میوه این شجره طیبه سید حسن نصرالله است که خودش را در مقاومت اسلامی لبنان نشان می‌دهد، یک وقت هم حاج قاسم سلیمانی میوه این شجره طیبه خواهد شد، یک وقت هم میوه این شجره طیبه امام خمینی (ره) است که جهانی را تحت تأثیر قرار دادند، یک وقت هم میوه این شجره طیبه رهبر حکیم انقلاب اسلامی است که مقاومت اسلامی را عالمگیر می‌کند.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: در روایات آمده خانه‌ای که در آن قرآن قرائت می‌شود و افرادش پای کار قرآن باشند، این خانه در آسمان‌ها می‌درخشد، همان طور که ستارگان آسمان برای اهالی زمین می‌درخشند.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: ممکن است این خانه، یک خانه با چند عضو باشد، ممکن است خانه دل باشد، در خانه دل یا دیو یا فرشته لانه می‌کند، مرحوم آیت‌الله حسن‌زاده آملی (ره) فرموده‌اند مسائل نورانی و حکمت‌های قرآنی مانند زنبور عسل هستند و در هر دلی ورود نمی‌کنند، فقط در دلی وارد می‌شوند که آن دل پاک باشد، زنبور عسل هم فقط روی گل‌های معطر و مطهر می‌نشیند.

وی یادآور شد: دلی که معطر و مطهر باشد قرآن در آن می‌نشیند، دل آلوده به گناه جای قرآن و نهج‌البلاغه نیست، از سوی دیگر فرشته‌ها هم مانند قرآن هستند و در دل‌های پاک و بااستقامت وارد می‌شوند، خدای متعال در آیه 30 سوره فصلت می‌فرماید «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ»، یعنی (در حقيقت كسانى كه گفتند پروردگار ما خداست‏ سپس ايستادگى كردند فرشتگان بر آنان فرود مى‌‏آيند و مى‏‌گويند هان بيم مداريد و غمين مباشيد و به بهشتى كه وعده يافته بوديد شاد باشيد).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: مطابق این آیه فرشتگان در دل آدم‌هایی وارد می‌شوند که اهل استقامت و ایمان باشند، در روایت داریم زیاد استغفار کنید، مبادا بوی بد گناهان آبروی شما را نزد فرشتگان خدا ببرد، همچنین در روایات آمده دهان های خود را با ذکر صلوات بر پیغمبر و آل پیغمبر (ص) معطر کنید.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: از سوی دیگر شیاطین هم حرص و طمع دارند که وارد دل‌های آدم‌ها شوند، این‌ها به دنبال کسانی می‌گردند که با خودشان سنخیت دارند، خدای متعال در آیات 221 و 222 سوره شعراء می‌فرماید «هَلْ أُنَبِّئُكُمْ عَلَى مَنْ تَنَزَّلُ الشَّيَاطِينُ، تَنَزَّلُ عَلَى كُلِّ أَفَّاكٍ أَثِيمٍ»، یعنی (آيا شما را خبر دهم كه شياطين بر چه كسى فرود مى‌آيند، بر هر دروغزن گناهكارى فرود مى‌‏آيند).

وی بیان کرد: مطابق این آیات شیاطین در دل‌های دروغگویان و گناهکاران نازل می‌شوند، شیاطین دنبال آن‌هایی می‌گردند که دل‌هایشان مشغول نفاق، دروغ، کینه‌توزی، حیله، نیرنگ، مکر، لهو و لعب و عداوت باشد.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: دلی که در آن قرآن نفوذ کرده و آن را نورانی کرده، در آسمان‌ها می‌درخشد، مدرسه‌ای هم که دانش‌آموزان آن قرآنی هستند و پدر و مادرهای این‌ها به سمت قرآن می‌روند و مربی و مسئولان این مدرسه دغدغه قرآنی دارند، این مدرسه هم در آسمان‌ها می‌درخشد، محله، مسجد، شهر و مملکتی هم که قرآن در آن رواج دارد، این‌ها نیز در آسمان‌ها می‌درخشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: شما نام مدرسه خود را انشاء گذاشته‌اید، این کلمه قرآنی است، خدا وقتی نشان می‌دهد همه فیزیک آدم کامل شد، در آیه 14 سوره مؤمنون می‌فرماید «ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ»، یعنی (سپس نطفه را به صورت علقه (خون بسته) و علقه را به صورت مضغه (چيزي شبيه گوشت جويده) و مضغه را به صورت استخوان‌هائي در آورديم، از آن پس آن را آفرينش تازه‌اي ايجاد كرديم، بزرگ است خدائي كه بهترين خلق‌كنندگان است).

وی تصریح کرد: اینجا خدا به خودش تبریک می‌گوید، خدا سه جا در قرآن به خودش تبریک بزرگ گفته است، یک جا در آفرینش انسان و زمانی که روح در انسان دمیده شد، یک جا زمانی که نبوت و رسالت مطرح شد، یکی هم آنجایی که ولایت در دین به‌صورت برجسته نشان داده شد.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: خدای متعال در آیه 78 سوره نحل می‌فرماید «وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ»، یعنی (و خدا شما را از شكم مادرانتان در حالى كه چيزى نمى‏‌دانستيد بيرون آورد و براى شما گوش و چشم‌ها و دل‌ها قرار داد باشد كه سپاسگزارى كنيد).

امام جمعه قزوین اظهار کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید خدا شما را از شکم مادرانتان به این دنیا آورد، در حالی که هیچ نمی‌دانستید، و برای شما گوش و چشم و دل قرار داد، شاید شکرگزار باشید.

وی عنوان کرد: ما هم چشم، گوش و دل حیوانی داریم و هم چشم، گوش و دل انسانی داریم، عین، اذن و قلب، ابزار حیوانی هستند، سمع و بصر و فؤاد ابزار انسانی هستند، حالا ببینیم آیا بندگان شکر این نعمت‌ها را به جا می‌آورند یا خیر؟ خدای متعال در آیه 78 سوره مؤمنون می‌فرماید «وَهُوَ الَّذِي أَنْشَأَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ قَلِيلًا مَا تَشْكُرُونَ»، یعنی (او كسی است كه برای شما گوش و چشم و قلب (عقل) ايجاد كرد، اما كمتر شكر او را به جا مي‏آوريد).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید متأسفانه اندکی از آدم‌ها این حقیقت را شکرگزاری می‌کنند، خدای متعال در این آیه از کلمه قلیل استفاده کرده است، حال ببینیم حال و احوال کثیر چطور است؟ خدای متعال در آیه 179 سوره اعراف می‌فرماید «وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا أُولَئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ»، یعنی (به طور مسلم گروه بسياري از جن و انس را براي دوزخ آفريديم، آن‌ها دل‌ها عقل‌هائي دارند كه با آن انديشه نمي‏كنند و نمي‏فهمند و چشماني دارند كه با آن نمي‏بينند و گوش‌هائي دارند كه با آن نمي‏شنوند، آن‌ها همچون چهار پايانند، بلكه گمراه‌تر اينان همانا غافلانند زيرا با اينكه همه گونه امكانات هدايت دارند باز هم گمراهند).

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید گویا ما اینهمه جن و انس را برای جهنم آفریده‌ایم، قرار بود قلب این‌ها فؤاد شود اما لیاقت فؤاد را نداشتند، قرار بود ابصار داشته باشند اما کاری کردند که مستحق اعین شدند، قرار بود این‌ها سمع داشته باشند، اما اذن دارند، یعنی همه ابزار حیوانی در اختیار این‌هاست، این‌ها از حیوانات هم پست‌تر و گمراه‌ترند.

وی تأکید کرد: کاری که شما کردید به این معناست که در حقیقت هر روز زنگ بیداری را به گوش دل آدم‌های مشتاق و علاقمند و دارای زمینه‌های خوب به صدا در می‌آورید تا غفلت‌زدایی شود و آدم‌ها ذاکر شوند، ذاکر همان اولی‌الالباب هستند.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: اولی‌الالباب چه کسانی هستند؟ خدای متعال در آیه 191 سوره آل‌عمران درباره اولی‌الالباب می‌فرماید «الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَى جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ»، یعنی (كسانى كه خداوند را در همه احوال‏ ايستاده و نشسته و بر پهلو آرميده، ياد مى‏كنند و در آفرينش آسمان‌ها و زمين مى‏انديشند كه پروردگارا اين را بيهوده نيافريده‏اى، پاكا كه تويى، ما را از عذاب آتش دوزخ در امان بدار).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: اولی‌الالباب کاری می‌کنند که دیگران را اهل ذکر و قرآن بار بیاورند، با خدا زندگی کنند، لقمه حلال بخورند، چشمشان حرام‌بین نباشد، این‌ها در آفرینش آسمان‌ها و زمین فکر می‌کنند، یعنی اینجا پیوند علم و فکر و همچنین پیوند دانش و دین بیان شده است.

وی اظهار کرد: خدای متعال در آیه 19 سوره رعد فرموده است «أَفَمَنْ يَعْلَمُ أَنَّمَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ الْحَقُّ كَمَنْ هُوَ أَعْمَى إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ»، یعنی (پس آيا كسى كه مى‏‌داند آنچه از جانب پروردگارت به تو نازل شده حقيقت دارد مانند كسى است كه كوردل است تنها خردمندانند كه عبرت مى‏‌گيرند).

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: خدای متعال در این آیه فرموده ای رسول، آیا آن کسی که فهمید آنچه بر تو نازل شده حق است و از طرف خداست، مانند کسی است که کور است؟ این آیه نشان می‌دهد آدم‌ها یا کور یا بینا هستند، اگر کسی بینا باشد، با قرآن بیناست، چرا که قرآن بصائر الناس است، در غیر این صورت انسان کور خواهد بود.

امام جمعه قزوین بیان کرد: خدای متعال در آیه 35 سوره نور می‌فرماید خدا نور آسمان‌ها و زمین است، در اواخر آیه هم آمده خدا هر کسی را بخواهد و هر کس لیاقت داشته باشد، با نور خدا هدایت می‌شود، در آیه 40 سوره نور هم آمده است هر کس با نور خدا نورانی نشود، هیچ نوری نخواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: کاری کنید خواهرانی که در مدرسه شما تحصیل می‌کنند، سمت‌وسوی حوزه به خود بگیرند، یعنی نیروهایی برای حوزوی شدن بار بیاورید، البته این الزام نیست، اما کاری کنید آن‌هایی که استعداد حوزوی دارند جذب حوزه شوند.