امروز :
Skip to main content

جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های استان به‌مناسبت روز دانشجو با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین دیدار و گفت‌وگو کردند.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های استان قزوین که به‌مناسبت روز دانشجو انجام شد، در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان اظهار کرد: اعتماد به دشمن همیشه خطرناک و خطرساز بوده است، خدای متعال در قرآن بدترین و پلیدترین دشمنان را یهودیان، شیطان و هوای نفس معرفی کرده است، هوای نفس شامل هوای نفس هر کس نسبت به خودش و همچنین برآوردن هوای نفس دیگران است که آدم‌ها به‌دنبال آن می‌روند تا هواهای نفسانی دیگران را برآورده کنند.

وی ادامه داد: منافقین هم در قرآن به‌عنوان یکی دیگر از دشمنان معرفی شده‌اند، از منافقین تحت عنوان شیطان در قرآن یاد شده است، مطابق آیه قرآن، اگر هر کس به هر یک از این دشمنان تکیه کند آتش می‌گیرد، همچنین هر کس به استکبار جهانی و صهیونیست‌ها اعتماد کند نیز آتش می‌گیرد.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: این مفهوم در آیه 113 سوره هود آمده است، خدای متعال در این آیه فرموده است «وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُون»، یعنی (و به كسانى كه ستم كرده‏‌اند متمايل مشويد كه آتش دوزخ به شما مى‌رسد و در برابر خدا براى شما دوستانى نخواهد بود و سرانجام يارى نخواهيد شد).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خدای متعال در آیه 82 سوره مائده می‌فرماید «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذَلِكَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّيسِينَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا يَسْتَكْبِرُونَ»، یعنی (مسلما يهوديان و كسانى را كه شرك ورزيده‏‌اند دشمن‏ترين مردم نسبت به مؤمنان خواهى يافت و قطعا كسانى را كه گفتند ما نصرانى هستيم نزديك‌ترين مردم در دوستى با مؤمنان خواهى يافت زيرا برخى از آنان دانشمندان و رهبانانى‏‌اند كه تكبر نمى‌‏ورزند).

امام جمعه قزوین تصریح کرد: خدای متعال در آیه ۱۱۳ سوره هود می‌فرماید اگر به ستمگران تکیه کنید آتش می‌گیرید، برای مثال صدام به ستمگری مثل آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی او تکیه کرد و تمام بغداد توسط آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و کشورهای اروپایی تبدیل به شعله آتش شد، یعنی صدام توسط همان‌هایی که برایشان نوکری می‌کرد، به آتش کشیده شد.

وی یادآور شد: کویت هم به صدام تکیه کرد و جزیره بوبیان را در اختیار صدام قرار داد تا صدام از آنجا به سمت دزفول موشک پرتاب کند، طولی نکشید که صدام با لشکریانی از عراق به کویت حمله کرد و کویت را به آتش کشید و در نهایت نیز جمهوری اسلامی برای فرو نشاندن شعله‌های آتش چاه‌های نفت کویت ورود پیدا کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: اگر کسی به ظالمان تکیه کند ایمان، آبرو، کرامت، عزت، استقلال، اقتصاد و امنیتش آتش می‌گیرد، بنابراین نباید به افراد ظالم و ستمگر تکیه کرد، این‌ها درس‌های خوبی برای ما هستند.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: خدای متعال در آیه 30 سوره فصلت فرموده است «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ»، یعنی (در حقيقت كسانى كه گفتند پروردگار ما خداست‏ سپس ايستادگى كردند فرشتگان بر آنان فرود مى‌‏آيند و مى‏‌گويند هان بيم مداريد و غمين مباشيد و به بهشتى كه وعده يافته بوديد شاد باشيد). 

آیت‌الله عابدینی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان در خصوص تلاش در راستای نگهداری نخبگان در کشور خاطرنشان کرد: احترام به نخبگان و تلاش جهت نگهداری آن‌ها در کشور وظیفه همه ماست، رهبر حکیم انقلاب نیز در این مورد تذکرات فراوانی داده‌اند.

وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان در خصوص وضعیت نامناسب حجاب در دانشگاه‌ها تأکید کرد: ما برای موضوع حجاب قانون داریم، قانون باید اجرا شود و به آن اهمیت داده شود، لحن صحبت ما با آن‌هایی که بدحجاب هستند نباید لحن دوقطبی‌سازی و لحن جنگ و جدال باشد، بلکه باید لحن محبت، دوستی و دعوت به قانون باشد.  

امام جمعه قزوین تصریح کرد: یک چیزی که در اکثریت دانشجویان برادر و خواهر ما در کشور وجود دارد، احترام به قانون است، کمتر دانشجویی است که به قانون احترام نگذارد، ما باید از این اهرم‌ها استفاده کنیم، همچنین از اهرم‌های دیگری نظیر تبلیغ، آیه، حدیث و خیلی چیزهای دیگر نیز می‌توانیم استفاده کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: باید از مسئولین نیز مطالبه کرد که چرا قانون را اجرا نمی‌کنند؟ رهبر حکیم انقلاب اصلا تمایلی به راه‌اندازی جنگ‌های دوقطبی در کشور نیستند، ما باید این هنر را داشته باشیم با جهاد تبیین موضوع را حل کنیم.

وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان در خصوص اهمیت نماز جمعه و مسجد اظهار کرد: رهبر حکیم انقلاب فرمودند نماز جمعه قلب فرهنگی هر شهر است، ایشان از نمازهای جمعه تحت عنوان قرارگاه بصیرتی، ایمانی، فرهنگی، معنوی و تقوایی یاد کردند.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: در هر شهری باید ببینیم چند درصد مردم به نماز جمعه می‌آیند، یک زمانی از شهرهای الوند و اقبالیه به نماز جمعه قزوین می‌آمدند، اما اکنون در هر شهر نماز جمعه جداگانه برگزار می‌شود.

امام جمعه قزوین بیان کرد: شما به‌عنوان یک دانشجو محققانه بررسی کنید که علت اینکه آمار بالایی را در نمازهای جمعه نداریم چیست؟ وقتی عوامل عدم حضور مردم در نماز جمعه را شناسایی کردید، وارد معرکه شوید و مردم را تشویق به حضور کنید، بنابراین هر کدام از ما در تشویق و حضور مردم در نمازهای جمعه نقش داریم.

وی خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیه 9 سوره جمعه می‌فرماید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»، یعنی (اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد چون براى نماز جمعه ندا درداده شد به‌سوى ذكر خدا بشتابيد و داد و ستد را واگذاريد اگر بدانيد اين براى شما بهتر است).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: مطابق روایات مسافر از نماز جمعه معاف است، اما اگر به نماز جمعه برود، 10 برابر یا 100 برابر غیر مسافر ثواب دارد.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: شما باید مروج نماز جمعه باشید، همه باید دست به دست بدهیم تا نماز جمعه را ترویج کنیم، مطابق روایات اگر کسی به نماز جمعه نمی‌رود باید دلیل داشته باشد، برای مثال بیماران یا افراد پیر و کهنسال از حضور در نماز جمعه معاف هستند، در روایات آمده اگر کسی سه هفته بدون دلیل به نماز جمعه نرود مهر نفاق بر پیشانی او می‌خورد، امام جمعه نیز باید طوری سخن بگوید و روشنگری داشته باشد که مردم همیشه از نفاق فرار کنند.

وی در خصوص حمایت از تشکل‌ها و فعالان دانشجویی یادآور شد: حمایت از تشکل‌های دانشجویی وظیفه ماست، چطور ما می‌توانیم از این تشکل‌ها حمایت کنیم؟ خطبه‌های نماز جمعه اگر غیر از حمایت از دین، متدین، فعالان دینی، امر به معروف، نهی از منکر و قرآن باشد، ارزشی نخواهد داشت، دانشجو باید در مسیری باشد که این حمایت‌ها به او بخورد و فعالیت‌های تشکلی او به نحوی باشند که گویا دانشجو دارد ولایت و امامت را تقویت می‌کند و امامت، ولایت، جمعه و جماعت هم از او حمایت می‌کنند، این هم‌افزایی باید شکل بگیرد. 

امام جمعه قزوین اظهار کرد: شما باید به نماز جمعه روح بدهید و در آن حضور پیدا کنید، در روایات آمده که حتی زندانیان را در روز جمعه به‌صورت تحت‌الحفظ از زندان بیرون بیاورید و در نماز شرکت بدهید، سپس مجدد آن‌ها را تحت‌الحفظ به زندان ببرید، یعنی موضوع نماز جمعه تا این اندازه در دین جدی گرفته شده است، شما دانشجویان تا چه حد این موضوع را جدی گرفته‌اید و در راستای تقویت آن گام برداشته‌اید؟

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: اگر همه ما دست به دست هم بدهیم حال همه‌مان خوب می‌شود، اما اگر دشمن ما را متفرق ببیند به خیالات شیطانی می‌افتد، اگر همه پای ارزش‌های دینی و قرآن باشیم، هیچ کس نمی‌تواند ما را ضعیف ببیند و خلاف جریانات متدینین عمل کند.

وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان در خصوص توصیه به دانشجویان بیان کرد: توصیه‌ای که باید به شما فرزندان عزیز و گرانقدرم داشته باشم این است که اگر همه مردم ما به‌ویژه دانشجویان گوششان به کلام رهبر حکیم انقلاب باشد، هیچ‌چیزی کم ندارند، هر چیزی که لازم داریم در کلام رهبر فرزانه انقلاب به ما گفته می‌شود، ایشان بسیار هوشمندانه برای هر قشری لازم‌ترین کلمات به‌روز و نیازهای روز ایران اسلامی و جغرافیای مقاومت را منتقل می‌کنند.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین چیزهایی که رهبر حکیم انقلاب اسلامی از ما انتظار دارند چه چیزهایی هستند؟ ایشان می‌فرمایند پرچم دین، اسلام، استقلال، عزت و اقتدار را کسی نمی‌تواند بلند کند مگر اینکه اهل صبر و بصیرت باشد؛ یعنی مقاومت، ایستادگی و استوار داشته باشد، با یک شایعه، تهمت و دروغ سنگر را خالی نکند و موضعش را تغییر ندهد.  

امام جمعه قزوین تأکید کرد: امیرالمؤمنین (ع) فرمودند آدم‌ها سه دسته هستند، دسته اول عالمان ربانی هستند، دسته دوم کسانی هستند که دغدغه یاد گرفتن حقایق دارند و تربیت در راستای علوم ربانی را می‌خواهند، دسته سوم همج رعاع هستند.

وی تصریح کرد: همج رعاع چه کسانی هستند؟ امیرالمؤمنین (ع) چهار ویژگی برای این گروه بیان کردند، نخست اینکه همج رعاع به‌دنبال هر صدایی به راه می‌افتند، دوم اینکه هر بادی از هر سویی بوزد این‌ها به‌دنبالش می‌دوند، این‌ها ریشه و اصالت ندارند، اگر ما ریشه قرآنی، ولایی و تاریخی نداشته باشیم و هویت ملی خود را نادیده بگیریم بی‌ریشه می‌شویم، وقتی بی‌ریشه شویم هر کسی هر چیزی بگوید قبول می‌کنیم و به آهنگ او می‌رقصیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: سوم اینکه این‌ها حتی اگر علم داشته باشند، نور علم را ندارند، یعنی فقط انباری از علم کپی شده را دارند و نور علم در زندگی این‌ها رهگشا نیست، چهارم اینکه این‌ها به یک آدم مهمی در زندگی وصل نیستند؛ ما اگر فرمایشات رهبر حکیم انقلاب را گوش کنیم و قرآن و نهج‌البلاغه را بشناسیم، حالمان خیلی بهتر از این‌ها خواهد بود.