رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید طلاب گفت: بین عقل و دین هم رابطه صمیمانه وجود دارد و هر چقدر دینِ انسان قویتر میشود، عقلش بیشتر رشد میکند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه استان قزوین اظهار کرد: در حدیثی امام حسین علیهالسلام فرمودند پنج چیز است که هر کسی آنها را نداشته باشد، بهرهای از عمر خود نخواهد برد و برای دیگران نیز مفید نخواهد بود.
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین تصریح کرد: اولین نکته «عقل» است. همه از عقل کم و بیش برخوردار هستند و هرکسی به هر میزانی از آن استفاده کند، رشد میکند. وی افزود: یکی از مهمترین منابع تقویت عقل، عبادت و بندگی مخلصانه است که عقل را تغذیه میکند و موجب بالندگی آن میشود. عقل حقیقی و سالم فقط خدا را عبادت میکند و بهشت را تحصیل میکند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین گفت: دومین موضوعی که برای انسان مهم است و کمک میکند از زندگی بهرهمند شود، «دین» است. باید همانطور که تبلیغ و تعلیم دین داده میشود، به همان میزان باور حقیقی به حقانیت خداوند، قیامت و مبانی دینی داشته باشیم.
وی بیان کرد: بین عقل و دین هم رابطه صمیمانه وجود دارد و هیچگاه در مقابل هم قرار ندارند. هر چقدر دینِ انسان قویتر میشود، عقلش بیشتر رشد میکند و هر چه عاقلتر شود، درک بیشتری از دین پیدا میکند. خدا فرمود چه کسی از دین ابراهیمی روی بر میگرداند؟! مگر کسی که عقلش دچار مشکل باشد.
آیتالله عابدینی گفت: سومین رکنی که اگر انسان نداشته باشد بهرهای از زندگی ندارد، «ادب» است. ادب این نیست که فقط چشم گفته شود؛ بلکه باید در مسیر کارهای درست و خداپسندانه قرار گرفت و در مقابل، از مسیر غیر خدایی پرهیز شود تا انسان به جایگاه ادب برسد.
رئیس شواری حوزه علمیه استان قزوین خاطرنشان کرد: نکته چهارم از نگاه امام حسین (ع)، «حیا» است. باید انسان نزد خدا حیا داشته باشد و نسبت به دیگران نیز حیا داشته و با صداقت برخورد کند. نباید مقابل انسانها و پشت سر آنها رفتار متفاوت داشت.
امام جمعه قزوین تاکید کرد: پنجمین نکته «حسن خلق» است. باید نقدها و سخنان خود را با حسن خلق انجام داد؛ اگر چه برخی جاها هم تاکید شده که محکم باشید و در مقابل کفار باید اینگونه برخورد کنیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: شخصی نزد امام حسین علیهالسلام رفت و گفت نمیتوانم گناه نکنم. امام فرمودند پنج کار انجام بده بعد اگر توانستی گناه کن.
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین ادامه داد: امام فرمودند هرگز از رزق خدا استفاده نکن، از ولایت خدا بیرون شو بعد گناه کن، درحالیکه هیچ کجای عالم خارج از ولایت خدا نیست و حتی شیطان هم تحت ولایت خداست.
آیتالله عابدینی گفت: سوم اینکه جایی برو خدا تو را نبیند در حالی که عالم محضر خداست. چهارم اینکه از ملک الموت عذرخواهی کن و بگو من برای مرگ آمادگی ندارم. پنجم اینکه وقتی مالک جهنم میخواهد تو را راهی جهنم کند، بگو من به جهنم نمیآیم.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: اباعبدالله الحسین علیهالسلام به کسی که غیبت میکرد فرمودند از غیبت دست بردار چرا که غیبت غذای سگهای جهنم است و همه باید این مهم را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین تاکید کرد: امام حسین (ع) فرمودند اگر انسان عقل، ایمان، ادب و حیا داشته باشد و ببیند آدمها از حق دفاع نمیکنند، نمیتواند ساکت باشد و آدمی که مومن است در آن شرایط دوست دارد خدا را ملاقات کند و سپس فرمودند آنها که از حق دفاع نمیکنند، بنده دنیا هستند و با دین تا جایی همراه هستند که با منافعشان هماهنگی دارد و اگر منافعشان به خطر بیوفتد، دین را کنار میگذارند.
وی در پایان بیان کرد: در روز عاشورا امام حسین (ع) میخواستند سخن بگویند تا کفار و دشمنان خدا را هدایت کنند، اما دشمنان خدا اجازه نمیدادند حضرت سخن بگویند و امام فرمود این لقمه حرام است که نمیگذارد شما بشنوید و هدایت پیدا کنید.