نماینده ولی فقیه در استان قزوین در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) در استانداری گفت: آینده جهان با بعثت رسول اسلام(ص)، واقعه غدیر و جریان امام حسین(ع) که در راستای جریان انبیا(ع) قرار دارند، شکل میگیرد.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در مراسم عزاداری سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) که با حضور استاندار، معاونان و جمعی از کارکنان استانداری برگزار شد، اظهار کرد: نهضت اباعبدالله الحسین(ع) سورهای درخشان از قرآن ناطق است و مانند قرآن هر چه تفسیر میشود، چیزهای جدید و مهمی از دریای بی کران آن بدست میآید و هدایتگر بشر میشود.
وی با تأکید بر اینکه نهضت عاشورا یک حادثه نیست، بلکه یک جریان است، تصریح کرد: اگر نهضت عاشورا را حادثه ببینیم، هر ساله در سالروز آن باید مراسم یادبودی گرفته شود اما اگر جریان ببینیم تکلیف دیگری داریم و باید خودمان را در متن جریان عاشورا قرار دهیم.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: تمام مسائلی که پیرامون حضرت اباعبدالله الحسین(ع) مشاهده میکنیم، با نگاه جریانی قابل درک و شناخت است و به همین خاطر است که در زیارت وارث میخوانیم، «السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ آدَمَ صَفْوَةِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ نُوحٍ نَبِيِّ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ إِبْرَاهِيمَ خَلِيلِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ مُوسَى كَلِيمِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ عِيسَى رُوحِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ مُحَمَّدٍ حَبِيبِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عليه السلام».
نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: در دعای وارث مشخص میشود که دین خدا از زمان حضرت آدم(ع)، خط و جریانی را ترسیم کرده است و اباعبدالله الحسین(ع) نیز در این جریان و مسیر قرار گرفته و با اتصال به گذشتگان و نگاه به آینده، رسالت خود را در عاشورا به انجام میرساند و در زیارت وارث امام حسین(ع) وارث همه پیغمبران(ع) معرفی میشود.
وی ادامه داد: پیغمبران(ع) نیز جریانی عمل کردند و برای اینکه به ما بفهمانند که حلقهای از سلسله رسالت دینی و الهی هستند، پیغمبر پیش از خود را تصدیق، پیغمبر پس از خود را معرفی و پیغمبر خاتم(ص) را بشارت دادند و این اقدام حرکتی کاملاً جریانی بود.
آیت الله عابدینی افزود: همانگونه که امروز ما منتظر ظهور منجی عالم بشریت هستیم، حضرت ابراهیم(ع) نیز در عصر خود منتظر ظهور پیغمبر خاتم(ص) بود و به همین خاطر قرآن از زبان ایشان میفرماید، «هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الأُمِّيّينَ رَسولًا مِنهُم يَتلو عَلَيهِم آياتِهِ وَيُزَكّيهِم وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَإِن كانوا مِن قَبلُ لَفي ضَلالٍ مُبينٍ»، (و کسی است که در میان جمعیت درس نخوانده رسولی از خودشان برانگیخت که آیاتش را بر آنها میخواند و آنها را تزکیه میکند و به آنان کتاب (قرآن) و حکمت میآموزد هر چند پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند!)
امام جمعه قزوین اضافه کرد: در تورات و انجیل نام رسول گرامی اسلام(ص) به عنوان پیغمبر خاتم معرفی شده است و در آیه 6 سوره صف آمده، «وَإِذْ قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ يَأْتِي مِنْ بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ فَلَمَّا جَاءَهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ قَالُوا هَذَا سِحْرٌ مُبِينٌ»، (و هنگامى را كه عيسى پسر مريم گفت اى فرزندان اسرائيل من فرستاده خدا به سوى شما هستم تورات را كه پيش از من بوده تصديق مىكنم و به فرستاده اى كه پس از من مىآيد و نام او احمد است بشارتگرم، پس وقتى براى آنان دلايل روشن آورد گفتند اين سحرى آشكار است).
وی اذعان کرد: این آیه شریفه جریان را نشان میدهد و مشخص میکند که قرار نیست قصه با حضرت عیسی(ع) و حضرت موسی(ع) تمام شود، بلکه آنها پیشینه و دنباله دارند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: اگر رسالت انبیاء(ع) و ائمه اطهار(ع) جریان نبود، خداوند هیچگاه در آیه 51 سوره قصص نمیفرمود: «وَلَقَدْ وَصَّلْنَا لَهُمُ الْقَوْلَ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ»، (و به راستى اين گفتار را براى آنان پى در پى و به هم پيوسته نازل ساختيم اميد كه آنان پند پذيرند).
این مفسر قرآن کریم اظهار کرد: نقطه مقابل جریان انبیاء(ع) و ائمه اطهار(ع) هیچگاه نمیتوانند جریان باشند و آنها شبه جریان هستند زیرا نمیتوانند نسبت به هم همافزایی داشته باشند و قرآن در این خصوص در آیه 19 سوره سبأ میفرماید، «فَقَالُوا رَبَّنَا بَاعِدْ بَيْنَ أَسْفَارِنَا وَظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ فَجَعَلْنَاهُمْ أَحَادِيثَ وَمَزَّقْنَاهُمْ كُلَّ مُمَزَّقٍ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ»، (تا گفتند پروردگارا ميان [منزلهاى] سفرهايمان فاصله انداز و بر خويشتن ستم كردند پس آنها را [براى آيندگان موضوع] حكايتها گردانيديم و سخت تارومارشان كرديم قطعا در اين [ماجرا] براى هر شكيباى سپاسگزارى عبرتهاست).
وی تصریح کرد: اگر ستمگران و جریانی نظیر فرعون و نمرود در یک زمان بودند، یکدیگر را تحمل نمیکردند و امروز هم پیروان آنها همین گونه هستند و هیچگاه نمیتوانند جریان باشند.
آیتالله عابدینی بیان کرد: ائمه اطهار(ع) نیز مانند جریان انبیاد(ع) امام پیش از خودشان را تصدیق، امام پس از خودشان را معرفی و ظهور امام زمان(عج) را نیز بشارت میدادند.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) موقعیت خود را جریانی تعریف کرد و به حاکم مدینه که قصد داشت از امام(ع) برای یزید بیعت بگیرد درباره خودشان فرمودند: آیا شما به من پیشنهاد بیعت میدهید در حالیکه من از خاندان نبوت هستم (انا اهل بیت النبوة)، من از خاندانی هستم که رسالت و پیغمبری از آن خاندان است (و معدن الرسالة)، من از خاندانی هستم که وحی به آنجا نازل شده است (و مهبط الوحی) و جبرئیل (ع) و فرشتگان در خانه ما رفت و آمد داشتند (و مختلف الملائکة).
وی گفت: اباعبدالله الحسین(ع) پس از اینکه خودشان را اینگونه معرفی کردند فرمودند: در مقابل من یزیدی قرار دارد که فردی شراب خوار است (شارب الخمر)، خونها را به ناحق میریزد (قاتل النفس المحترمة)، آشکارا گناه و فسق و فجور میکند (معلن بالفسق والفجور) و سپس فرمودند: «مثل من با مثل یزید بیعت نمیکند» و این فرموده حضرت تکلیف همه مسلمانان و پیروان حق را تا قیامت روشن کرد و مشخص کرد یزید به جریان انبیاء(ع) و ائمه اطهار(ع) تعلق ندارد و هر کسی سنخیتی با امام(ع) دارد با هر کسی که با یزید همسنخ است، بیعت نخواهد کرد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: امام حسین(ع) با این کار نشان داد که دیگران و ظالمانی چون یزید نمیتوانند وارد این جریان شوند و در حقیقت اگر بخواهند وارد این جریان شوند، خودشان ریشه کن خواهند شد و جریانی که از حضرت آدم(ع) آغاز شد، توسط انبیا(ع)، ائمه اطهار(ع) ادامه خواهد یافت و جریان امام حسین(ع) نیز در همین راستا قرار دارد و به قیام منجی عالم بشریت(عج) پیوند خورده است.
این مفسر قرآن کریم یادآور شد: امام حسین(ع) فرمودند، «آیا نمیبینید به حق عمل نمیشود؟ آیا نمیبینید قوانین الهی پایمال میشود؟ آیا نمیبینید این همه مفاسد پیدا شده و احدی نهی نمیکند و احدی هم باز نمیگردد؟» این کلام امام حسین(ع) به ما نشان میدهد که اگر امروز هم دیدیم به مردم را در کشورهای مختلف ظلم شد، سکوت نکنیم، اگر امروز دیدیم به بیتالمال خیانت میشود و معیارهای دینی نادیده گرفته میشود، سکوت نکنیم و بدانیم در قبال آن مسئولیت داریم.
وی بیان کرد: اباعبدالله الحسین(ع) میفرماید مردم تا «ناس» هستند و به دین و ایمان روی نیاوردهاند، برده دنیا هستند و هر جا مقام و پول وجود داشته باشد، به آن سمت حرکت میکنند و دین مزمزه سر زبانشان است و تا زمانی که زندگیشان با دین جور در میآید و منافعشان تأمین میشود، با آن همراه میشوند اما وقتی سر دوراهیهای صداقت و منافع دنیایی قرار میگیرند، دین خود را میبازند و دیندارها بسیار اندک میشوند.
آیتالله عابدینی تأکید کرد: از آنجایی که قیام امام حسین(ع) یک جریان محسوب میشود، آن حضرت به دنبال کسانی است که شعور جریانی و پای حرکت در جریان داشته باشند که به معنای برخورداری از عقل ایمانی و اراده انسانی است.
امام جمعه قزوین افزود: امام حسین(ع) نیرویهایی میخواست که عقلِ مسلح به ایمان و بصیرت داشته باشند و از اراده جدی برخوردار باشند و همیشه سعی میکرد یارگیری نکند، بلکه مردم را هدایت نماید.
وی اضافه کرد: امام حسین(ع) شب قبل از حرکت به سمت کربلا در مکه سخنرانی میکنند و بجای اینکه یارگیری کنند، شرایط میگذارند و تأکید میکنند هر کسی این شرایط را دارند، با ما همراه شوند و مشخص میشود که دنبال یارگیری نیست.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: باید بکوشیم تا شایستگی نقش آفرینی در این جریان را داشته باشیم و امام حسین(ع) را یاری کنیم و بدانیم ندای «هل مَن ناصر ینصرنی» اباعبدالله الحسین(ع) ندایی است که امروز نیز ما را به یاری آن حضرت دعوت میکند.