امروز :
Skip to main content

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: انسان در لحظه مرگ از دوستی‌هایی که تنها نفع دنیایی داشته دچار حسرت و پشیمانی می‌شود.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی، در جلسه تفسیر نهج‌البلاغه پیرامون کلام امیرمومنان که می‌فرمایند :" قلب خود را با یاد مرگ تسلیم کنید"، اظهار کرد: قلب انسان‌ها بدون یاد مرگ طغیانگر و ظالم شده و به اخلاق فرعونی دچار می‌شود؛ اما یاد مرگ ما را از بی اخلاقی‌ها نجات می‌دهد.

 

وی در ادامه افزود: در حقیقت "یاد مرگ" فرصتی برای انسان است تا انسانیت خود را تعدیل کرده و انسان بماند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: در نگاه افراد بی‌ایمان مرگ شبیه یک تهدید برای نابودی و نیستی می‌ماند و از سخن گفتن درباره مرگ دوری کرده و می‌گویند از زندگی و حیات سخن بگویید.

 

وی سخن گفتن از "مرگ" را چون حرف زدن از زندگی و حیات دانست و گفت: زندگی انسان‌ها با یاد مرگ سالم و به دور از گناه و بی‌اخلاقی می‌شود و آدمی در مسیر درست حرکت می‌کند.

 

آیت‌الله عابدینی با اشاره به تکوین شاکله آدمی از رحم مادر تا رحم دنیا ابراز کرد: انسان در سیری که طی می‌کند با عالمی به نام مرگ مواجه می‌شود، شاید برخی عنوان کنند عالم مرگ چقدر طول می‌کشد؟

 

وی ادامه داد: مدت اقامت در رحم مادر 9 ماه است و رحم دنیا نیز سنین متفاوتی طول می‌کشد و پس از آن عالم مرگ است که ظاهراً خیلی طول نمی‌کشد؛ اما به حدی ماجرا دارد که در وسعت یک عالم برای ما به نظر می‌آید، همانگونه که امام علی(ع) در خطبه 109 نهج‌البلاغه آن را توصیف کردند.

 

امام‌جمعه قزوین بیان کرد: از لحظه‌ای که انسان متوجه حضور حضرت عزرائیل می‌شود تا وقتی که جانش به در می‌رود و تسلیم می‌شود، عالم عجیبی است که فکر آدمی را به خود مشغول می‌کند.

 

وی با بیان اینکه همه عمر خود را باید به گونه‌ای زندگی کنیم که لحظه مرگ کام ما تلخ نشود، عنوان کرد: اگر مال دنیا، مقامات دنیایی، دوستی با مردم، صله رحم و عملکرد ما به درد لحظه مرگ ما نخورد، زندگی خود را باخته‌ایم.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: گاهی در دنیا به اعمالی وابسته هستیم که در لحظه مرگ از آنها وحشت خواهیم کرد، گاهی اوقات دوستان صمیمی به دشمنان ما تبدیل می‌شوند زیرا عاملی برای پایمال کردن حقوق دیگران شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه در لحظه مرگ آدمی آرزو می‌کند ای کاش با جریان فکری و عملی پیامبر (ص) همراه می‌شدم، عنوان کرد: انسان خسران‌زده در لحظه مرگ دچار حسرت می‌شود و از دوستی‌هایی که فقط نفع دنیایی داشته است، پشیمان می‌شود.

 

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: گاهی برخی رفاقت‌ها ما را از خدا، انصاف و عدالت و ایمان دور می‌کند؛ زیرا باز شدن پای شیطان در زندگی آدمی ما را به ذلت و خواری می‌رساند.

 

وی با بیان اینکه ما باید با "یاد مرگ" مسیر حرکت خود را در عوالم پیش رو هموار کنیم، گفت: برای نمونه امروز همه انتظار دارند سعودی‌ها که کلیددار حرم الهی هستند پایگاه و نشر قرآن باشند؛ اما رفاقت آنها با صهیونیست‌ها وضعیت آنها را به انحراف کشیده است.

 

امام‌جمعه قزوین در پایان گفت: عربستان سعودی در مقابل انتفاضه فلسطین و مردم مظلوم مصر، یمن و بحرین قرار گرفته‌ و امروز خروجی رفاقت آنها با آمریکا و انگلیس، داعش جنایتکار است.