امروز :
Skip to main content

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: پیامبر (ص) فرموده، هیچ عملی پیش خدا محبوب‌تر و نجات بخش تر از ذکر خدا نیست، یعنی به قرآن پناه ببرید زیرا قرآن راه انسان شدن را به ما آموزش می‌دهد.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر نهج‌البلاغه که هر روز بعد از نماز ظهر در مسجد امام خمینی (ره) قزوین برگزار می‌شود، به ادامه تفسیر نامه 31 امام علی (ع) به امام حسن (ع) پرداخت و با ارائه خلاصه‌ای از جلسه روز گذشته اظهار کرد: امام علی (ع) خطاب به فرزندش فرمود: «وَ عِمَارَةِ قَلْبِکَ بِذِکْرِهِ» یعنی «فرزندم آبادانی قلبت را با ذکر دنبال کن»؛ عماره به معنای عمران و آبادانی است و این سفارش برای آباد شدن قلب انسان است.

 

وی تصریح کرد: ذکر، دل و قلب انسان را آباد می‌کند و اگر ذکر نباشد، قلب انسان ویرانه خواهد شد. خدای متعال در آیات بسیاری در خصوص قلب و دل منافقان می‌فرماید: قلب و دل منافقان خراب است و محبت خدا، امید به خدا و توکل به حق‌تعالی در دل آن‌ها جای نمی‌گیرد.

 

ذکر الهی دل انسان را آباد می‌کند

امام‌جمعه قزوین با بیان این‌که «ذکر» یکی از راه‌های آباد شدن دلهاست، خاطرنشان کرد: خدای متعال دوبار درباره منافقان و نماز آن‌ها سخن گفته و فرموده: «وَ إِذا قامُوا إِلَی الصَّلاةِ قامُوا کُسالی» یعنی «منافقان وقتی برای نماز برمی‌خیزند با کسالت بر می‌خیزند» و خداوند در ادامه آیه تأکید کرده: «لا یَذْکُرُونَ اللَّهَ إِلاَّ قَلیلاً» یعنی «منافقان خیلی کم به یاد خدا هستند»؛ وقتی می‌گوید که منافقان کم به یاد خداوند هستند یعنی مؤمنان زیاد یاد خدا می‌کنند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: مؤمنی که به صورت جدی به یاد خداست، صاحب دلی آباد می‌شود و منافقی که کم به یاد خدا است از نعمت آبادانی دل و قلب بی‌بهره می‌شود و نمازش را با کسالت قرائت می‌کند و همیشه می‌خواهد نماز خود را در زمان کمی به پایان برساند تا زودتر از اقامه نماز خلاص شود.

 

 

وی گفت: خداوند در جای دیگر فرموده که بعضی از دل‌ها قساوت دارند، یعنی رحم در دلشان نیست و به همه از جمله حیوانات آزار و اذیت می‌رسانند. خداوند می‌گوید برخی دل‌ها به واسطه قساوتی که پیدا می‌کنند از سنگ هم سخت‌تر می‌شوند و چنین انسانی به هیچ موجودی در عالم رحم نمی‌کند اما اگر انسان اهل ذکر شود صاحب معنویت و لطافت خواهد شد.

 

آیت‌الله عابدینی به آیه 7 سوره آل عمران اشاره و خاطرنشان کرد: خدای متعال در این آیه آدم‌ها را به دو دسته تقسیم می‌کند و می‌فرماید: برخی از آن‌ها اهل ذکر هستند اما برخی دیگر منافق و کج رو هستند و در سر دوراهی‌ها در تشخیص راه مستقیم ناتوانند.

 

امام‌جمعه قزوین با بیان این‌که خداوند آن‌هایی را که کج رو هستند را به «زَیْغٌ» تشبیه کرده است، افزود: آدمی که قلبش به زیغ مبتلا شده است، نمی‌تواند به راه مستقیم برود و چنین آدم‌هایی وقتی به سراغ قرآن هم می‌روند با نیت علم‌آموزی نیست، بلکه آن‌ها به دنبال آیات متشابه و دو پهلو در قرآن هستند تا از آن برای مقاصد شیطانی خودشان سوءاستفاده کند.

 

کج روها برای سوءاستفاده از آیات الهی قرآن می‌خوانند

وی اضافه کرد: خدای متعال چگونگی رفتار ما با دشمنان دین و اسلام را به روشنی و محکمی تشریح کرده است اما منافقان در قرآن تحقیق و بررسی می‌کنند تا آیه‌ای را بیابند که محکمات خدای متعال را زیر سؤال ببرند و این‌ها همان‌هایی هستند که خدا نام «زَیْغٌ» را بر آن‌ها نهاده است و چنین آدم‌هایی صاحب دل‌های آباد نیستند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: اگر می‌خواهیم دلمان آباد شود باید محکمات قرآن را بفهمیم و درک کنیم و متشابهات قرآن را با محکمات قرآن هماهنگ کنیم.

 

 

ذکر انسان را از بیماری دل و قلب رهایی می‌بخشد

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: بعضی‌ها به خاطر اعمالشان دل‌هایشان آلوده شده است و در آیات قرآن فراوان از بیماری‌هایی که خدا درباره دل و قلب بیان کرده، صحبت شده است و اگر بخواهیم قلبمان از بیماری‌ها نجات پیدا کند، باید سراغ ذکر خدا برویم.

 

وی تصریح کرد: خدا فرموده: «أَلا به ذکر اللَّهِ تَطمَئِنُّ القُلُوبُ» یعنی «مؤمنان کسانی هستند که ایمان آورده و دلهایشان به یاد خدا آرامش می‌گیرد»؛ تا دل سالم نباشد به آرامش دست پیدا نمی‌کنیم و تا انسان دل را میهمان آیات قرآن نکند به آبادانی دل دست پیدا نمی‌کند.

 

آیات قرآن برای آباد کردن جان انسان نازل شده است

امام‌جمعه قزوین بیان کرد: اساساً ذکر همان قرآن است، سرتاسر نماز، اذان، اقامه و اذکار الهی هم برگرفته از قرآن هستند و آیات قرآن برای آباد کردن جان انسان نازل شده‌اند و در حقیقت ما موجودی هستیم که با قرآن کامل می‌شویم و اگر انسان از قرآن بی‌بهره بماند، ناقص خواهد ماند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: انسانی که از زبانش دروغ صادر می‌شود، انسانی که کینه‌توز است، انسانی که رحم و مروت ندارد و چشمی که به نامحرم خیره می‌شود به خاطر بی‌بهره ماندن از ذکر خداست و چنین انسانی از قلب آباد بی‌بهره است.

 

وی اضافه کرد: امام علی (ع) که صاحب قلب آباد است، اشک یتیمان را بر نمی‌تابد، وقتی می‌شنود که در مرزهای کشور اسلامی متجاوزان از پای زن مسلمان و یهودی زینت آلاتشان را به سرقت برده‌اند، می‌فرماید اگر کسی این را بشنود و بمیرد جای سرزنش ندارد و این انسان صاحب قلب آباد است.

 

آیت‌الله عابدینی اذعان کرد: این‌که امام علی (ع) می‌فرماید اگر هر چه که در آسمان‌ها و زمین است را به من بدهند و بگویند که دانه‌ای را از دهان مورچه‌ای برگیر، این کار را نخواهم کرد و این مهم به خاطر بهره مندی ایشان از دل آباد است و چنین انسانی نمی‌تواند به سایر موجودات ظلم کند.

 

هیچ عملی پیش خدا محبوب‌تر و نجات‌بخش تر از ذکر خدا نیست

امام‌جمعه قزوین اظهار کرد: پیامبر (ص) فرمودند هیچ عملی پیش خدا محبوب‌تر و نجات‌بخش تر از ذکر خدا نیست، یعنی به قرآن پناه ببرید زیرا قرآن راه انسان شدن را به ما آموزش می‌دهد.

 

وی گفت: شخصی از پیامبر سؤال کرد آیا ذکری که شما می‌گویید از جهاد در راه خدا هم اهمیت بیشتری دارد؟ رسول خدا (ص) پاسخ داد اگر ذکر خدا نبود، خداوند دستور به جهاد نمی‌داد و برای این‌که تمام عالم ذکر و نام خداوند بشود، دستور به جهاد داده شده است.