امروز :
Skip to main content

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در جلسه تفسیر نهج‌البلاغه: باز شدن گوش دل، بصیرت و بینایی و بازگشت به اصل الهی از ویژگی‌های اهل ذکر است

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با بیان این‌که ذکر خدا باید با باور عمیق قلبی به آن همراه شود گفت: باز شدن گوش دل، بصیرت و بینایی و بازگشت به اصل الهی از ویژگی‌های اهل ذکر است.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر نهج‌البلاغه که هر روز بعد از نماز ظهر در مسجد امام خمینی (ره) قزوین برگزار می‌شود، اظهار کرد: ترجمه فارسی «ذکر» یعنی یاد و «ذکر خدا» به معنای یاد کردن خدای متعال است.

 

وی تصریح کرد: ذکر خدا باید با باور عمیق قلبی به آن همراه شود، وقتی می‌گوییم «الله‌اکبر» یعنی هر چه بزرگی است به خداوند تعلق دارد و وقتی کسی این ذکر را بر زبان آورد، نباید هیچ کشوری را بزرگ ببیند و از آن هراسی داشته باشد و اگر ترسی از بیگانگان دارد، ذکر «الله‌اکبر» را حقیقتاً باور ندارد.

 

امام‌جمعه قزوین ادامه داد: نباید به دروغ و از سر عادت به ذکر خدا روی بیاوریم، بلکه با حواس جمع و توجه قلبی ذکر خداوند را بر سر زبان بیاوریم و اگر این‌گونه باشیم از هیچ‌چیز غیر خداوند هراسی به دل راه نخواهیم داد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: «سبحان‌الله» یعنی این‌که خداوند منزه است و محال است که وعده‌ای که می‌دهد را فراموش کند. اگر به این مهم باور قلبی داشته باشیم یقیناً به وعده الهی شک نخواهیم کرد.

 

وی گفت: هر ذکری امید و تکیه گاهی را برای انسان ایجاد می‌کند و اگر ذکر با این زمینه‌ها مورد توجه قرار گیرد، انسان در جرگه کسانی قرار می‌گیرد که خداوند در مورد آن‌ها فرموده: «آنها کسانی هستند که ایمان آورده و دلهایشان به یاد خدا آرامش می‌گیرد، آگاه باشید که تنها با یاد خدا دل‌ها آرامش پیدا می‌کند».

 

آیت‌الله عابدینی با اشاره به خطبه 222 نهج البلاغة (صبحی صالح)، افزود: خداوند فرموده: مردانی هستند که معامله، خرید و فروش، زندگی و دل مشغولی‌های روزمره آن‌ها را از یاد خدا غافل نمی‌کند، یعنی به نوعی عشق و عاشقی بین آن‌ها و خداوند برقرار است و محبت هیچ چیزی نمی‌تواند جای محبت خداوند را در دل آن‌ها بگیرد.

 

امام‌جمعه قزوین در این خصوص ادامه داد: امام علی (ع) فرموده: خداوندِ سبحان ذکر را برای پاک ماندن، نورانی شدن قلب و آرامی دلِ انسان قرار داده است، ذکر برای نجات دل از شک، کفر، شرک، نفاق و دوری بدی‌ها از انسان آورده شده است.

 

وی به علائمی که اهل ذکر از آن‌ها برخوردار هستند اشاره و گفت: کسانی که اهل ذکر هستند آیات الهی در جانشان نفوذ می‌کند و گوش دلشان باز می‌شود و تفاوت میان آیات الهی را با سایر گفتارها به خوبی تشخیص می‌دهند و مفاهیم آن را درک می‌کند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: دومین نشانه کسانی که با ذکر حقیقی زندگی می‌کنند این است که صاحب بصیرت و بینایی در چشم می‌شوند، چنین انسانی در گذشته خیلی مسائل را نمی‌دید اما حال به خوبی آن‌ها را دیده و از آن‌ها درس می‌گیرد.

 

آیت‌الله عابدینی اذعان کرد: کسانی که اهل ذکر می‌شوند، دل‌هایشان بعد از حالت طغیان، تکبر و سرکشی به اصل الهی و دینی خود باز می‌گردد و انسان را متوجه ناتوانی‌های خود و توجه به‌قدرت بی‌انتهای الهی می‌کند.