امروز :
Skip to main content

 

امام جمعه قزوین در نشست اخلاق طلاب گفت: چه بشارت و دلگرمی بالاتر از بشارت خداوند که می‌فرماید من با صابران هستم.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در نشست اخلاق طلاب حوزه‌های علمیه استان قزوین که در شبستان امیرالمؤمنین (ع) مسجدالنبی (ص) برگزار می‌شود، به ادامه تفسیر نامه 31 نهج‌البلاغه پرداخت و اظهار کرد: فرزندم در حمایت از حق، خودت را به زحمت بینداز و نسبت به آن بی‌تفاوت و ساکت نباش و خداوند این را از شما می‌خواهد و خداوند اجر و مزد کسانی که غیرت دینی دارند و از دین حمایت می‌کنند را می‌پردازد.

 

وی تصریح کرد: امام علی (ع) در ادامه می‌فرمایند «تَفَقَّهْ فِى الدّین»؛ یعنی در دین تفقه کن و سطحی‌نگر نباش. صرفاً ظاهر دین را نبینیم و برای رسیدن به این معنا لازم است انسان مجاهدت علمی داشته باشد تا به فهم درستی از دین برسد.

 

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: حضرت در این نامه می‌فرمایند «وَ عَوِّدْ نَفْسَكَ التَّصَبُّرَ عَلَى الْمَكْرُوهِ»، خودت را عادت بده تا در مقابل ناملایمات زندگی شکیبایی، پایداری و صبوری داشته باشی.

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: «وَ أَلْجِئْ نَفْسَكَ فِي الأمُورِ كُلِّهَا إِلَى إِلَهِكَ»، در زندگی خدا را پناهت قرار بده و به این و آن نگاه نکن و دل نبند و وقتت را در دلبستگی به غیر صرف نکن و اگر اینگونه رفتار کردید، خداوند دیگران را نیز برای پیشبرد امور تو فعال می‌کند.

 

وی با بیان اینکه در قرآن به موضوع صبر توجه بسیاری شده است، افزود: خداوند فرمان به صبوری داده است و نشان داده شرط رستگاری صبوری است و نه تنها خودتان صابر باشید، بلکه فرهنگ صبر را به یکدیگر منتقل و به صبوری دعوت کنید.

 

آیت‌الله عابدینی با بیان اینکه خداوند در سوره عصر تعیین می‌کند چه کسانی در خسران نیستند و سرمایه‌هایشان را از دست نمی‌دهند، گفت: خداوند می‌فرماید کسانی که كارهاى شايسته كرده و همديگر را به حق سفارش و به شكيبايى توصيه كرده‌اند خسران و زیان نمی‌بینند.

 

این مفسر نهج‌البلاغه ابراز کرد: اینکه خداوند در سوره عصر می‌فرماید «وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ» و سپس می‌فرماید «وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ» به معنای آن است که هر کسی پای حق بایستد، فشارها بر او وارد خواهد شد، موانع سر راهش قرار خواهند داد، مزاحمت‌ها برایش ایجاد خواهند کرد و باید خودش را آماده کند.

 

 

وی بیان کرد: اگر با سرانجام حق کاری نداشته باشیم، کسی هم با ما کاری ندارد اما وقتی به حق بچسبیم و از آن حمایت کنیم، مانند امام خمینی (ره) سختی‌ها و مرارت‌های بسیاری بر ما وارد می‌شود که می‌باید آن را تحمل کنیم.

 

امام جمعه قزوین اظهار کرد: خداوند در آیه 153 سوره بقره می‌فرماید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ»، ای اهل ایمان، در پیشرفت کار خود از صبر و مقاومت کمک گیرید و به ذکر خدا و نماز توسّل جویید که خدا با صابران است. چه بشارت و دلگرمی بالاتر از بشارت خداوند که می‌فرماید من با صابران هستم.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین تصریح کرد: خداوند در آیه 10 سوره زمر می‌فرماید «قُلْ يَا عِبَادِ الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا رَبَّكُمْ، لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا فِي هَذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةٌ، وَأَرْضُ اللَّهِ وَاسِعَةٌ، إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسَابٍ»، (ای رسول ما، از قول من به امت) بگو: ای بندگان من که ایمان آورده‌اید، خدا ترس و پرهیزکار باشید، که آنان که متّقی و نیکوکارند (علاوه بر آخرت) در دنیا (هم) نصیبشان نیکویی و خوشی است، و زمین خدا بسیار پهناور است (اگر در مکانی ایمان و حفظ تقوا مشکل شد به شهر و دیاری دیگر روید و به راه دین صبر پیشه کنید که) البته صابران به حد کامل و بدون حساب پاداش داده خواهند شد.