روابط و خویشاوندی و منافع، نباید ملاک تصمیمگیریها در مدیریت شهری قرار بگیرد
نماینده ولیفقیه در استان قزوین گفت:یک عضو شورا که شایستگی لازم برای مدیریت شهری را دارد باید به گونه ای باشد که جای وی در این جایگاه خالی احساس شود و این تکلیف برای حضور وی ایجاد گردد؛ البته این موضوع به معنای این نیست که روابط و خویشاوندی و منافع، ملاک انتخاب قرار بگیرد بلکه مردم به دنبال انتخاب افراد شایسته باشند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در دیدار با اعضای شورای شهر قزوین به مناسبت روز ملی شوراها اظهار کرد: امیدوارم روز شوراها و وجود شوراها بستر بارش برکات الهی در زندگی و دنیا و آخرت شما عزیزان قرار بگیرد و خدمات شما ذخیره آخرت شما قرار بگیرد.
امام جمعه قزوین افزود: هرچیزی که از خداست، حق است و هر عملکردی که با رهنمودهای الهی و کلام خدا هماهنگی دارد حق است، بالاتر از قدرت الهی وجود ندارد فلذا امر خدای متعال نباید تحت تاثیر خواستههای دنیوی و نفسانی ما قرار بگیرد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین ابراز کرد: اگر به جای حاکمیت کلام خدا حاکمیت خواستههای انسانی و دنیوی ما قرار بگیرد روز قیامت به "یوم الحسرت" و "یوم التغابن" تبدیل میشود.
وی گفت: در آیه 28 سوره کهف آمده است، خود را به شکیبایی زینت بدهید و با افرادی که حرف حق میزنند با متانت و اشتیاق برخورد کنید، نباید برای شنیدن حرف حق بی حوصلگی از خود نشان دهیم و مبادا از حق گویی این افراد روی برگردانیم مبادا مطیع کسانی شوید که قلب آنها از یاد خدا غافل است، نباید با تندروی خود و دیگران را متضرر کنیم، این کلام الهی باید سر درب ادارات و نهادهای مختلف ما نصب شود.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: خدای متعال میخواهد ما در عملکرد خود جهت خدایی پیدا کنیم، زمانی که قلب دچار غفلت شود، تابع هواهای نفسانی خواهد شد.
امام جمعه قزوین ابراز کرد: معتقدم "شورای شهر" باید به مدیریت شورا تبدیل شود، زیرا برنامههای شهری که نیاز به مدیریت دارد به شورای شهر سپرده میشود و شما به عنوان شورای شهر از متخصصان و کارشناسان مختلف بهره میبرید و فضای شورا را مدیریت میکنید.
وی با اشاره به ویژگیهای افراد مشورت دهنده در امور شهری ابراز کرد: طبق کلام الهی، ایمان و توکل به خدا از شرایط شایستگی برای مشورت دادن است، هرکس از گناهان کبیره، فحشا و ناپاکیها دوری نمیکند و براساس عصبانیت تصمیم میگیرند و اهل بخشش و مغفرت نیستند شایستگی شوراشدن را ندارند، اعضای شورا باید خدا را اجابت کرده و اقامه کننده نماز باشند، طبق کلام الهی متوجه میشویم که اعضای شورا خود رای و استبدادی نیستند و هرچه خدای متعال روزی آنها کند اهل انفاق هستند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین ادامه داد: خداوند در سوره آل عمران به پیامبر گرامی اسلام میفرماید "مشورت بگیرید و با توکل به خدا تصمیم خود را اجرا کن". اگر شایستگیهای یک شورای دینی را در افراد مختلف لحاظ کنیم باید تحقیق کرد که چه کسانی براساس تکلیف الهی به میدان آمده اند.
آیتالله عابدینی تصریح کرد: امیرمومنان میفرمایند اگر مردم به من هجوم نمیآوردند و خداوند این حجت را بر من تمام نمیکرد و نیرو و امکانات را در اختیار من قرار نمیداد من افسار این شتر خلافت را به گردنش میانداختم و رها میکردم.
وی اذعان کرد: گاهی شاهد هستیم که عده ای با هزینه کرد کلان، تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا به عضویت شورا درآیند و با وعده و وعیددادن به مردم به دنبال نشستن روی صندلی شورا هستنداین رویه با سیره امیرمومنان منافات دارد.
امام جمعه قزوین ابراز کرد: یک عضو شورا که شایستگی لازم برای مدیریت شهری را دارد باید به گونه ای باشد که جای وی در این جایگاه خالی احساس شود و این تکلیف برای حضور وی ایجاد گردد؛ البته این موضوع به معنای این نیست که روابط و خویشاوندی و منافع، ملاک انتخاب قرار بگیرد بلکه مردم به دنبال انتخاب افراد شایسته باشند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین گفت: خدای متعال در روز قیامت از همه عملکردهای شما به عنوان عضو شورا سوال خواهد کرد، گاهی رأی و نظر و امضای ما در برپایی حق و باطل موثر میشود که این موارد حق الناس است که باید مراقبت داشته باشیم.
وی گفت: گاهی ما همه مراقبتها را برای برپایی حق به کار میگیریم اما نتیجه دلخواه به دست نمیآید، ما در این شرایط تلاش خود را انجام داده ایم اما گاهی نیز سفارش افراد و فشارها ما را در مسیر دوراهی تصمیم گیریها قرار میدهد که اگر تصمیم درست نگیریم در قیامت دچار حسرت خواهیم شد.
آیتالله عابدینی با اشاره به ضرورت مشورت با جوانان عنوان کرد: امیرمومنان تاکید دارند که با جوانان مشورت کنید زیرا آنها خلاقیت و نشاط و انگیزه و جرات اقدامات را دارند اما زمانی که سن بالاتر میرود این قاطعیت کمتر شده و احتیاط جایگزین تصمیم گیریها میشود، امام البته در ادامه سخنانشان میفرمایند پس از مشورت با جوانان تصمیم خود را با پیران و اهل تجربه درمیان بگذارید.