امروز :
Skip to main content

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در جلسه اخلاق حوزه علمیه استان قزوین گفت: رسیدن به جایگاه آمر به معروف یک شبه امکان‌پذیر نیست.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه اخلاق حوزه علمیه استان قزوین که در شبستان امیرالمؤمنین (ع) مسجدالنبی (ص) برگزار شد، به بیان آیاتی از قرآن در باب امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و اظهار کرد: در آیه 17 سوره لقمان، آن حضرت به فرزند خود می‌فرماید: «فرزندم نماز را برپای‌دار و به كار پسنديده وادار و از كار ناپسند باز دار و بر آسيبى كه بر تو وارد آمده است‏ شكيبا باش اين (حاكى) از عزم (و اراده تو در) امور است».

 

وی تصریح کرد: طبق آیه شریفه اگر مردم به جایگاهی رسیدند که امر به معروف و نهی از منکر را اجرا کنند، اهل تصمیم‌های جدی شده‌اند و در حل مشکلات جامعه خود می‌توانند مؤثر واقع شوند. آنهایی می‌توانند اهل تصمیم‌های جدی شوند که نماز را اقامه کنند و اهل امر به معروف و نهی از منکر باشند و رسیدن به این جایگاه یک شبه امکان‌پذیر نیست.

 

اهل کتاب و امر به معروف و نهی از منکر

امام جمعه قزوین آیاتی از قرآن در باب اهل کتاب را بیان کرد و گفت: در آیه 113 سوره آل عمران آمده است: «(همه اهل کتاب) يكسان نيستند از ميان اهل كتاب گروهى درست‌ كردارند كه آيات الهى را در دل شب مى‏‌خوانند و سر به سجده مى‌‏نهند».

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: در آیه 114 سوره ال عمران نیز به ویژگی‌های اهل کتاب اشاره شده است و خداوند می‌فرماید: «به خدا و روز قيامت ايمان دارند و به كار پسنديده فرمان مى‌دهند و از كار ناپسند باز مى‌دارند و در كارهاى نيك شتاب مى‌كنند و آنان از شايستگانند».

 

 

خداوند از نیت‌‌ها آگاه است و خوبی‌ها گم نمی‌شود

وی خاطرنشان کرد: خداوند می‌فرماید کار خیر را با این نیت انجام ندهید که دیگران قدردان کار خیر شما هستند یا خیر؛ بلکه برای رضای خدا کار خیر انجام دهید و خداوند همواره از اعمال ما آگاه است و در آیات و روایات بسیاری آمده است که اگر برای خدا کاری انجام دهیم، خدا با ما خواهد بود و هیچگاه خوبی‌ها گم نخواهد شد.

 

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین در ادامه با بیان اینکه خدای متعال انسان‌های فرهیخته را دعوت می‌کند تا فریضه امر به معروف و نهی از منکر را جدی بگیرند، افزود: در آیه 104 سوره آل عمران می‌فرماید «بايد از ميان شما گروهى (مردم را) به نيكى دعوت كنند و به كار شايسته وادارند و از زشتى بازدارند و آنان همان رستگارانند».

 

بهترین امت کسانی هستند که به کار خیر فرمان می‌دهند

این مفسر قرآن و نهج‌البلاغه بیان کرد: پیغمبران (ص) و ائمه اطهار (ع) دعوت خداوند را لبیک گفتند و فریضه امر به معروف و نهی از منکر را جدی گرفتند و ما نیز می‌باید به پیروی از آنها شایستگی و لیاقت امر به معروف و نهی از منکر را در خود ایجاد کنیم.

 

وی در خصوص کسانی که خود را به جایگاه امر به معروف و نهی از منکر رسانده‌اند نیز ابراز داشت: در آیه 110 سوره آل عمران می‌فرماید: « شما بهترين امتى هستيد كه براى مردم پديدار شده‏‌ايد، به كار پسنديده فرمان مى‏‌دهيد و از كار ناپسند باز مى‌داريد و به خدا ايمان داريد و اگر اهل كتاب ايمان آورده بودند قطعا برايشان بهتر بود برخى از آنان مؤمنند اما بيشترشان نافرمانند».

 

آیت الله عابدینی ادامه داد: در آیه 41 سوره حج نیز آمده است: « همان كسانى كه چون در زمين به آنان توانايى دهيم نماز برپا مى‌دارند و زكات مى‌دهند و به كارهاى پسنديده وا مى‌دارند و از كارهاى ناپسند باز مى‌دارند و فرجام همه كارها از آن خداست».