امروز :
Skip to main content

جای هنر در حوزه‌های علمیه ما خالیست/ نقش تاثیرگذار جوانان جزو تاکیدات رهبری در پیام اخیرشان بود

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ابراز کرد: ظرفیت هنر یک ظرفیت گسترده است و روح آدمی نیز طرفدار هنر است و با کلام هنرمندانه می‌توان مبانی دینی را به جامعه منتقل کرد، جای هنر در حوزه‌های علمیه ما خالی است.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسم تقدیر از طلاب ممتاز استان قزوین با تبریک ورود نظام مقدس جمهوری اسلامی به دهه پنجم پیروزی خود اظهار کرد: با اتحاد و همبستگی و وحدت همه ملت ایران و مسئولان نظام در آینده ای نزدیک جشن نیم قرن ایستادگی، مقاومت، اقتدار و توسعه نظام مقدس جمهوری اسلامی را خواهیم گرفت.

 

وی افزود: به طلاب عزیزی که در عرصه های تحصیلی و اخلاقی و بصیرتی صاحب رتبه شدند، تبریک می‌گوییم و از حجت السلام صفی خانی که با حضور خود روح خلاقیت و نشاط را بیشتر از گذشته به میدان آوردند، تشکر می‌کنیم.

 

امام جمعه قزوین اذعان کرد: ظرفیت هنر یک ظرفیت گسترده است و روح آدمی نیز طرفدار هنر است و با کلام هنرمندانه می‌توان مبانی دینی را به جامعه منتقل کرد، جای هنر در حوزه‌های علمیه ما خالی است.

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با اشاره به ملاک‌های ممتازبودن اذعان کرد: شاخصه‌هایی که یک طلبه با آن سنجش می‌شود همان رسالت‌هایی است که انبیای الهی داشتند، همان مطالباتی که قرآن کریم از یک عالم انتظار دارد، همان حقایقی است که برای زمینه سازی ظهور حضرت حجت(عج) مدنظر است.

 

وی گفت: خدای متعال در قرآن کریم "تقوا" را یکی از امتیازات معنوی یک طلبه معرفی می‌کند، هرکس که باتقواتر باشد از امتیازات طلبگی بیشتری برخوردار است.

 

آیت‌الله عابدینی اذعان کرد: در سوره مبارکه فرقان خداوند یکی دیگر از ویژگی‌های طلبه ممتاز را این معرفی می‌کند که امام و رهبر دینی اطرافیان خود است، یعنی هم خود در مسائل دینی و ایمانی خود موفق است و هم رهبری اطرافیان خود را در هدایت دینی برعهده گرفته است.

 

 

امام جمعه قزوین ابراز کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های معنوی یک طلبه این است که با آمدن نام خداوند دچار خشوع و تواضع می‌شود و شیفته دین و کلام خداست و بااخلاص است.

 

وی ابراز کرد: اگر طلبه‌ای با شنیدن تخلفات یا ظلم‌هایی که درحال انجام است غیرتمندانه وارد میدان شد و بی‌تفاوت نبود و اعتراض خود را اعلام کرد، یا اگر اتفاق خوشایندی رخ داد و برای حمایت از این جریان ارزشمند وارد شد، این یک طلبه ممتاز است.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ادامه داد: یک طلبه ممتاز از کلام قرآن، خطبه‌های نهج البلاغه و قال الصادق و قال الباقر(ع) درس می‌گیرد و از بقیه در عمل به دین جلوتر و بابصیرت‌تر است و فریفته شیطان نمی شود. این یک طلبه ممتاز است.

 

 

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: یک طلبه ممتاز فقط به درس و جزوه استاد در حوزه علمیه اکتفا نمی‌کند بلکه از روح معنوی و فرقانی قرآن در کسب علوم برخوردار می شود.

 

وی با بیان اینکه طلبه باید اهل تهجد و عبادت باشد، اذعان کرد: این عبادت و یادخدا ما را در پیاده کردن رسالت‌های الهی تغذیه می‌کند، یک طلبه ممتاز ارتباط مداوم با نماز دارد و اهل نمازهای واجب و مستحب است و اهل ذکر و یادخدا در طول روز است و از فضای ذکر بیرون نمی‌شود. 

 

امام جمعه قزوین با بیان اینکه طلاب مومن، متقی و عادل پیشکسوت زمینه سازی برای ظهور هستند، گفت: رهبر معظم انقلاب در پیام اخیر خودشان در چهل سالگی انقلاب تاکید زیادی به ظرفیت جوانان دارند و تمام نگاه ایشان به جوانان است و تاکید دارند که جامعه ما باید براساس جوانی حرکت کند. 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با تاکید بر اینکه جوانی با جوانمردی متفاوت است، اذعان کرد: جوانی به سن و سال آدمی اطلاق می‌شود که اختیار آن در دست ما نیست و داشتن جوانی امتیاز نیست، اما جوانمردی اکتسابی و یک امتیاز است و به سن و سال آدمی مربوط نمی‌شود، یک فرد پیر و سالخورده هم می‌تواند جوانمرد باشد.

 

وی گفت: ناجوانمردی امروز یکی از مشکلات امروز جامعه ماست و امروز به شدت نیازمند حضور جوانمردان هستیم، ما جامعه فقیری نیستیم، اما مشکلات اقتصادی به مردم فشار آورده است به علت اینکه جوانمردان ساکت نشسته‌اند و ناجوانمردان درحال فعالیت هستند.

 

 آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: امروز شاهدیم که شخصی که به واسطه حضور در ستاد انتخاباتی فردی، صاحب سمت و جایگاه می‌شود اما جوانان شایسته ما دیده نمی‌شوند، این عملکرد عین ناجوانمردی است.

 

امام جمعه قزوین اذعان کرد: یک جوانمرد اهل شجاعت، صراحت بیان، حامی مظلوم و دشمن ظالم است اگر این نوع از امتیازات در یک طلبه جمع باشد این طلبه یک مبلغ شاخص و ممتاز است.