امام جمعه قزوین در جلسه تفسیر قرآن گفت: تربیت و هدایت انسان با نگاه مهربانانه میسر است.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در بیست و پنجمین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن کریم مسجد امام خمینی(ره) در ادامه تفسیر سوره «نمل» اظهار کرد: از آیه 45 این سوره خدای متعال به سرگذشت قوم ثمود اشاره میکند و میفرماید: ما برای قوم ثمود برادرشان صالح را به پیغمبری خدا فرستادیم تا با نگاه اخوت و مهربانانه زمینه هدایت آنها را فراهم آورد.
وی با بیان اینکه خداوند حضرت صالح (ع) را به این دلیل برگزید که به قومش بگوید فقط خدای یگانه را عبادت کنید، تصریح کرد: قوم ثمود دو دسته شدند. عدهای دعوت پیامبر (ص) را پذیرفتند و دسته دوم او را تکذیب کردند.
این مفسر قرآن و نهجالبلاغه با اشاره به آیه 61 سوره «هود» ادامه داد: خداوند در این آیه میفرماید حضرت صالح(ع) به قومش گفت ما فقط باید طالب بندگی خدا باشیم چرا خودتان را محتاج بتها میدانید؟ خداوند شما را آفرید و بر روی زمین به شما نعمت عطا کرد، پس از بت پرستی خود استغفار کنید، خدای من نزدیک و بخشنده است.
وی با اشاره به آیه 36 سوره «نحل» اذعان کرد: خداوند در این آیه میفرماید ما در میان هر امتی پیامبری مبعوث کردیم تا مردم را به عبادت دعوت کند. بعضیها هدایت را قبول کردند اما برخیها ضلالت و گمراهی بر آنها چیره شد و هرکس که با من مخالفت کرد به هلاکت رسید.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین در ادامه تفسیر سوره «نمل» تصریح کرد: حضرت صالح (ع) به قوم خود گفت به جای طلب عذاب از سوی خدا از او رحمت، خیر و خوبی طلب کنید اما مشرکان به او گفتند تو برای ما خیر و خوبی نیاوردهای و آمدن تو برای ما بیچارگی و بدبختی به دنبال داشته است.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: در آیه 75 سوره «اعراف» آمده است مستکبرانِ قوم ثمود به مردم مستضعف و مومن گفتند، شما اشتباه میکنید اما مومنان قوم صالح گفتند ما صالح را پیامبر خدا میدانیم و به سخنان او ایمان داریم. مستکبران گفتند ما به آنچه شما دارید کفر میورزیم و ایمان نداریم.
وی با بیان اینکه در هر زمانهای شاهد هستیم که مستکبران به تمسخر مومنان میپردازند، ابراز کرد: در ادامه سوره «نمل» خدا به ما میگوید در این سرزمین 9 طایفه وجود داشت که به واسطه حفظ منافع خود در مقابل پیامبر الهی متحد و هماهنگ میشدند.
این مفسر قرآن و نهج البلاغه افزود: این 9 حزب و جریانی که در دوره حضرت صالح (ع) وجود داشتند به دنبال فساد و قدرت طلبی و منافع خود بودند و دلشان به حال مردم، اقتصاد و بی عدالتی نمیسوخت.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در ادامه سوره نمل آمده است این 9 گروه مفسد دورهم جمع شدند و به خدا قسم خوردند که شبانه سراغ حضرت صالح (ص) بروند و او را بکشند و خانواده او را نابود کنند و پس از قتل ایشان چیزی را برعهده نگیرند؛ آنها مکر به کار بردند اما خدا هم مکر و نیرنگ علیه آنها انجام داد.
وی در ادامه افزود: خدا در سوره «نمل» میفرماید ما این مکرکنندگان را عذاب کردیم و آنها به گونهای در خانههایشان مردند که خانههای آنها سالم ماند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با اشاره به اینکه سه تعبیر در خصوص عذاب قوم ثمود آمده است، بیان کرد: در سوره اعراف آمده که زلزله آنها را نابود کرد، در سوره «هود» آمده با صدای مهیبی همچون صیحه نابود شدند و در سوره «ذاریات» گفته شده که صاعقه و رعد و برق بر آنها نازل شد.
امام جمعه قزوین گفت: خداوند در سوره «نمل» در مورد عذاب قوم ثمود میفرماید ما آنها را نابود کرد…