نماینده ولیفقیه در استان قزوین گفت: اهل ذکر باید اهل فکر، اندیشه، تحقیق، پژوهشگری و خلاقیت باشند، خدای متعال به میزانی در قرآن کریم بر اهل ذکر و اندیشه بودن تاکید کرده که ما گمان میکنیم، اگر جزو اهل ذکر نباشیم باید بساط دینداری خود را جمع کنیم.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در نشست اساتید ارزیاب جشنواره علامه حلی اظهار کرد: یکی از نگرانیهای بنده در مباحث عملکردی حوزه علمیه قزوین این است که حوزه علمیه به جای اینکه به سرمایههای ویژه خودش و به کشف و خلق روش منطبق با شرایط خود بپردازد، قدری متاثر از فضای دانشگاه شود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: در وضعیت تحصیلی، آموزشی و رتبهبندیهای صورت گرفته دانشگاهها گاهی شاهد یک روش برگرفته از نظام آموزشی بیگانه هستیم؛ البته برخی متدینین در دانشگاهها به دنبال تغییر این فضا هستند اما فاصله ایجاد شده کار را غیرممکن کرده است.
امام جمعه قزوین افزود: نگاه بنده این نیست که حوزههای ما صد درصد متاثر از فضای تقلیدگرایانه دانشگاههاست؛ اما حتی تاثیر محدود هم برای ما ویرانگر و خسارتبار است.
وی ادامه داد: همه کوشش و تلاش ما باید در مسیر تقویت نگاه پژوهشی و تحقیقی باشد و نگاه دانشجویان را به این مسیر هدایت کنیم؛ اگر ما نگاه تقلیدی بیگانگان را اعمال کنیم دیگر نمیتوانیم خود را پژوهشگر حوزه دین بدانیم و فرقی با کسانیکه مقابل دین ایستادهاند، نداریم.
آیتالله عابدینی اضافه کرد: اهل ذکر باید اهل فکر، اندیشه، تحقیق، پژوهشگری و خلاقیت باشند، خدای متعال به میزانی در قرآن کریم بر اهل ذکر و اندیشه بودن تاکید کرده که ما گمان میکنیم اگر جزو اهل ذکر نباشیم باید بساط دینداری خود را جمع کنیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: پژوهشگر برخاسته از فضای ذکر و دین، هیچ زمانی اقداماتش فقط در مسیر نجات از جهنم و رفتن به بهشت نیست؛ بلکه از خواری روز قیامت بیشتر نگران است تا آتش جهنم این محصولات مکتب پژوهشی دین است.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه ذکر را باید بهعنوان بستر مناسب فضای آموزشی و پژوهشی جدی گرفت، تصریح کرد: خدای متعال قرآن را بهعنوان ذکر مبارک معرفی کرده است و فلاح و رستگاری را ویژه اهل ذکر میداند؛ لذا باید اولویت پژوهشگران ما مباحث دینی و قرآنی باشد.