نماینده ولی فقیه در استان قزوین: قرآن به ما یاد میدهد به دشمنان خود بگویید از عصبانیت بمیرید، یعنی به آنها مرگ بگویید، حال عدهای به دنبال این هستند که مرگ بر آمریکا را از ادبیات ملت ایران حذف کنند.
آیت الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر نهجالبلاغه که هر روز بعد از نماز ظهر در مسجد امام خمینی (ره) برگزار میشود، اظهار کرد: هر آیه قرآن یک حکمت است، هر صحبت آن جلسهی مفصل به خود را میطلبد و هر آیه قرآن را که در دل خود جای میدهید عاملی برای نورانی کردن دل آدمی ایجاد میشود.
وی در ادامه افزود: خدا هرکسی را که بخواهد با نورش هدایت میکند و هرکس خدا برایش نوری قرار ندهد او در تاریکی زندگی میکند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با بیان اینکه همه نورهای عالم از خدای متعال است، بیان کرد: هرکس نزد پروردگار عالم ارزش داشته باشد خدا وی را با نورش هدایت میکند، بنابراین ما نیازمند هدایتی با نور قرآن هستیم.
وی ادامه داد: امیرمومنان میفرمایند:" راه تسلیم دل، یاد مرگ است." در بسیاری از فضاها انسان به واسطه غفلت از یاد مرگ گردن کلفتی میکند، اما با یاد مرگ از ظلم به دیگران پرهیز میکند و دچار کبر و غرور نمیشود.
آیتالله عابدینی ادامه داد: خدا در قرآن میفرماید:" هرکجا باشید مرگ شما را فرا میگیرد حتی اگر در کاخهای مستحکم باشید." این آیه یعنی توان فرار از دست مرگ وجود ندارد، شاید از دست هر چیزی در دنیا بتوان گریخت اما مرگ از روبرو با انسانها روبرو میشود.
وی عنوان کرد: عدهای میگویند چرا به جای حرف زدن از زندگی باید به مرگ فکر کنیم؟ این نگاه شاید ظاهری شیرین داشته باشد اما باطنی شیطانی و فریبنده دارد، این نگاه، نگاهی است که از سوی غرب به مسلمانان تزریق شد.
امامجمعه قزوین با اشاره به اینکه گفتن مرگ بر دشمن سند قرآنی دارند، گفت: زمانی که قرآن به ما یاد میدهد به دشمنان خود بگویید از عصبانیت بمیرید، یعنی به آنها مرگ بگویید، حال عدهای به دنبال این هستند که مرگ بر آمریکا را از ادبیات ملت ایران حذف کنند.
وی اضافه کرد: چرا توصیهای را که جزو تأکیدات قرآن است، انکار میکنیم؟ غلط میکند هرکس در هر لباسی و منصبی غیر این گفته را به مردم القا میکند.
نماینده ولی فقیه در استان ابراز کرد: خدای متعال در قرآن میفرماید:" فقط به گفتن مرگ بر دشمن اکتفا نکنید، بلکه برای نابودی دشمن برخیزید، نباید سر جای خود بنشینیم تا اسرائیل برای کشتن دانشمندان هستهای ما پیشقدم شود بلکه ما باید برای کشتن آنها با عزت اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه ما باید نسبت به زمان و کیفیت مرگ خودمان فکر کنیم، اذعان کرد: از پیامبر اکرم سوال شد زیرکترین مومن کیست؟ ایشان فرمودند:" مومنی که بیشتر از دیگران به مرگ فکر میکند."
وی یادآور شد: مرگ نصیب همه انسانها میشود اما کسی که استعداد مردن را نداشته باشد جانش را میکَنند و میبرند؛ اما کسی که استعداد مردن دارد جای میسپارد و جان میدهد.
امام جمعه قزوین ادامه داد: درباره امام حسن مجتبی (ع) نقل شده است که با یاد مرگ گریه میکرد یا موقع نماز منقلب شده و ارکان بدنشان میلرزید و این نشانه معرفت بالای ایشان بود.
وی تصریح کرد: مرگ قابل توصیف نیست، زمان فرا رسیدن مرگ حسرت از دست دادن به سراغ ما میآید، اینکه جوانی و دوران عمرم چگونه گذشت؟ چرا به دعا، قرآن، رسیدگی به فقرا و احترام به پدر و مادر به خوبی توجه نکردم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با اشاره به اینکه امام علی (ع) در خطبه 109 نهجالبلاغه حالات آدمی را با فرا رسیدن مرگ توصیف کرده است، گفت: ابتدا آدمی با دیدن مرگ توان خود را از دست میدهد، سپس رنگ صورتش تغییر میکند، بعد مرگ در وجود آدمی وارد میشود و زبان انسان بند میآید.
وی افزود: انسان در زمان مرگ با داشتن جان و عقل نمیتواند حرف بزند، اما توان فکر را دارد و به گذشته و عمری که پشت سر گذاشته فکر میکند اما در این زمان تفکر به این مسائل فایده ندارد.
آیتالله عابدینی ادامه داد: بعد از مرگ ما باید پاسخگوی اعمالی باشیم که در دنیا انجام دادیم، مال و ثروت نامشروعی که ما جمع میکنیم لذت بردنش در دنیا برای وراث ماست و بدبختی و عذابش برای ماست.
وی تصریح کرد: زمانی که مرگ ذره ذره در جسد انسان ورود پیدا میکند و گوش را از کار میاندازد و انسان توان شنیدن چیزی را ندارد و تنها با چشمهایش قیافه اطرافیان خود را میبیند.
امامجمعه قزوین بیان کرد: آدمی در زمان مرگ حرف زدن دیگران را میبیند، اما صدایی نمیشنود سپس مرگ به چشمانش میرسد و چراغ چشمانش خاموش میشود و بعد از آن روح از این جسد خارج شده و به یک مردار تبدیل میشود.
وی در پایان گفت: این سرنوشت همه ماست که در نهایت با مرگ در قبر با اعمال خود تنها میشویم، پس باید پیش از رسیدن زمان مرگ قلب خود را با یاد مرگ تسلیم کنیم.