نماینده ولیفقیه در استان قزوین گفت: خداوند وعده کرده رسولان و مؤمنان خود را در دنیا و آخرت یاری و نصرت میکند و او هیچگاه خلاف وعده عمل نخواهد کرد.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر قرآن کریم که یکشنبه ها در حسینیه امامزاده اسماعیل (ع) برگزار میشود، به ادامه تفسیر سوره مبارکه ملک پرداخت و اظهار کرد: خداوند در آیه بیست سوره ملک فرموده: «أَمَّنْ هَذَا الَّذِي هُوَ جُنْدٌ لَكُمْ يَنْصُرُكُمْ مِنْ دُونِ الرَّحْمَنِ إِنِ الْكَافِرُونَ إِلَّا فِي غُرُورٍ» یعنی "آيا كسي كه لشكر شماست ميتواند شما را در برابر خداوند ياري دهد؟ ولي كافران تنها گرفتار فریبند."
وی تصریح کرد: خداوند در این آیه میفرماید چه کسی میخواهد شما را در مقابل خدا یاری کند و از آتش جهنم و دوزخ رهایی بخشد؟ کافران در محاصره و احاطه فریب هستند و راه روشنی در مقابل خود نمیبینند. در ادبیات قرآنی لفظ غرور به کسانی اطلاق میشود که فریب خورده باشند و واقعیت را ندانند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین به تفسیر کلمه «جُنْد» اشاره و بیان کرد: جند به معنای سپاه، لشگر و نیرویی که میتواند مبارزه کرده و عدهای را به پیروزی برساند. خداوند از کافران سؤال میکند اگر به واسطه گناهانتان خداوند بخواهد شما را به جهنم بیندازد، لشگری که بخواهد در مقابل خداوند ایستادگی کند و مانع این کار شود، چه لشگری است و در کجا قرار دارد؟
امامجمعه قزوین ادامه داد: خداوند خطاب به کافران و متخلفان میگوید، چه کاری از دیگران بر میآید که شما از خداوند دل بریده و به آنها روی آوردهاید؟! آن نیروها چه کسانی هستند که میخواهند در مقابل خداوند ایستاده و شما را از آتش جهنم نجات دهند؟!
وی به آیاتی از سورههای دیگر که خداوند در آنها تأکید کرده که لشکر آسمانها و زمین تنها از آنِ خداوند است، اشاره و خاطرنشان کرد: خداوند در آیه چهارم سوره فتح فرموده: «هُوَ الَّذِي أَنْزَلَ السَّكِينَةَ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لِيَزْدَادُوا إِيمَانًا مَعَ إِيمَانِهِمْ وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا» یعنی "او كسي است كه سكينه و آرامش را در دلهاي مؤمنان نازل كرد تا ايماني بر ايمانشان افزوده شود، لشكر آسمانها و زمين از آنِ خداست، و خداوند دانا و حكيم است."
آیتالله عابدینی ادامه داد: هر نیرو و لشکری که در عالم وجود دارد، غیر از اینکه برای خداوند باشند، چیز دیگری نیست و همه آنها برای خدا کار میکنند، حال کافران و آنهایی که در مقابل خداوند قرار دارند با چه نیرویی میخواهند کار بکنند و خود را از آتش دوزخ برهانند که گردن کشی و نافرمانی میکنند؟
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با بیان اینکه ابر، باد، خورشید، کهکشانها، دریاها و همه موجودات، جنود الهی هستند، بیان کرد: خداوند میگوید این جنود و لشکریانی که در مقابل دیدگان انسان قرار دارند، بسیار کم و ناچیز هستند؛ غیر از خدا کسی از گستره، توان و قدرت جنود الهی آگاهی ندارد و انسان تنها از مواردی جزئی اطلاع دارد.
وی اضافه کرد: اینقدر دامنه جنود الهی وسیع است که هیچ انسان و هیچ کافری حق ندارد فکر کند که او یک طرف و جنود الهی در طرف دیگر قرار دارد، امام علی (ع) در خصوص اِشکال چنین تفکری میفرماید: اعضا و جوارح انسانها نیز شاهدان حق هستند و هیچگاه نمیتوانید از تخلفی که با زبان، دست و سایر اعضای خود انجام می دهید، فرار کنید.
امامجمعه قزوین با اشاره به اینکه همه جنود الهی قابل رویت نیستند، افزود: خداوند پس از جنگ احزاب فرمود: ما علیه دشمنان خدا به باد مأموریت دادیم و همان طوفان بساطشان را برچید؛ سپس میفرماید ما همه لشکریانمان را نمایان نمیکنیم و حتی باد، جزء جنودی به حساب میآید که قابل حس و مشاهده است.
آیتالله عابدینی اظهار کرد: خداوند در سوره مبارک صافات میفرماید: «وَإِنَّ جُنْدَنَا لَهُمُ الْغَالِبُونَ» یعنی "قطعاً این لشکر ماست که پیروز میشود" چندین تأکید در این آیه وجود دارد و قطعاً و یقیناً همینگونه خواهد شد.
وی تصریح کرد: در آیه 40 سوره قصص آمده: «فَأَخَذْنَاهُ وَجُنُودَهُ فَنَبَذْنَاهُمْ فِي الْيَمِّ فَانْظُرْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الظَّالِمِينَ» یعنی "ما نيز او و لشكريانش را گرفتيم و به دريا افكنديم، اكنون بنگر پايان كار ظالمان چه شد؟"
نماینده ولیفقیه در استان قزوین در این خصوص ادامه داد: فرعون یکی از درشتترین گستاخان و گردن کشان در مقابل خداوند بود. خداوند در این آیه ابتدا درشتترین گردن کشان را معرفی میکند و سپس نشان میدهد که چگونه آنها را به همراه سپاهیانشان به نابودی کشانده است. هر فرعونی در هر عصر و زمانهای باشد، دچار همین سرنوشت خواهد شد.
امامجمعه قزوین خاطرنشان کرد: فرعون در مسیری که موسی (ع) به سلامت از آن گذشت، گرفتار و به عذاب الهی دچار و در نهایت غرق شد.
وی به چند آیه درمورد نصرت و یاری اشاره و بیان کرد: «وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ» یعنی "ما نصرت و یاری مؤمنان را بر خودمان مقرر و مسجل کردهایم."
آیتالله عابدینی اذعان کرد: خداوند در آیه 103 سوره یونس فرموده: «ثُمَّ نُنَجِّي رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا كَذَلِكَ حَقًّا عَلَيْنَا نُنْجِ الْمُؤْمِنِينَ» یعنی "بر خودمان واجب کردهایم که یاری کنیم مؤمنان را و آنها را تنها نگذاریم."
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اضافه کرد: خداوند هیچ گاه خلاف وعده عمل نخواهد کرد و اگر دیدیم این اتفاق نیفتاد، باید خودمان را اصلاح کنیم تا در جرگه مؤمنان قرار بگیریم.
وی به آیه 87 سوره انبیاء که داستان زندگی حضرت یونس در آن آمده هم اشاره و افزود: در این آیه آمده: «وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ» یعنی "و ذوالنون را [ياد كن] آنگاه كه خشمگين رفت و پنداشت كه ما هرگز بر او قدرتى نداريم تا در [دل] تاريكيها ندا درداد كه معبودى جز تو نيست منزهى تو راستى كه من از ستمكاران بودم."
امامجمعه قزوین اظهار کرد: در آیه 139 سوره صافات خداوند فرموده: «وَإِنَّ يُونُسَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ» یعنی "و در حقيقت يونس از زمره فرستادگان بود" یونس از رسولان است و خداوند وعده کرده که رسولان و مؤمنان خود را نجات خواهد داد.
آیتالله عابدینی در ادامه به آیات بعدی سوره صافات هم اشاره و به تشریح ماجرای به دریا افکنده شدن حضرت یونس، بلعیده شدن توسط نهنگ و کمک و نصرت الهی برای نجات او پرداخت.
وی بیان کرد: خدای متعال در ادامه سوره صافات فرموده: «فَلَوْلَا أَنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُسَبِّحِينَ/ لَلَبِثَ فِي بَطْنِهِ إِلَى يَوْمِ يُبْعَثُونَ» یعنی "و اگر او از زمره تسبيح كنندگان نبود، قطعا تا روزى كه برانگيخته مىشوند در شكم آن نهنگ مىماند".
نماینده ولیفقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: باید از داستان حضرت یونس عبرت بگیریم و از اینکه اهل تمسک به خدای متعال نباشیم، بترسیم.
امامجمعه قزوین به آیه دیگری که در آن خداوند از نصرت و یاری رسولان سخن گفته اشاره و تصریح کرد: «إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ» یعنی "ما نه تنها در آخرت، بلکه در دنیا هم پیغمبران خود و آنهایی که مؤمن هستند را یاری میکنیم."
وی به چند آیه هم درباره « غُرُورٍ» که در آخر آیه 20 سوره ملک آمده اشاره و یادآور شد: دنیا از جمله مسائلی است که انسان را فریب میدهد و بر آدم فریب خورده زیان وارد میکند.