عملیات وعده صادق، تحقق آیات سوره مرسلات بود
نماینده ولیفقیه در استان قزوین در جلسه تفسیر قرآن کریم گفت: خدای متعال در سوره مرسلات به باد، فرشتگان، سرعت حرکت و طوفانی بودنشان سوگند یاد میکند، در عملیات وعده صادق، موشکهایی که ابرها را میشکافتند و پراکنده میکردند و با سرعت و شتاب میرفتند، این تحقق معنای آیات سوره مرسلات بود، فرشتگانی که ابرها را جابجا میکردند و خشم و غضب خدا را بر سر دشمن میریختند، اینها همه میتواند تحقق آیات سوره مرسلات باشد.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در جلسه شصت و دوم تفسیر قرآن کریم که در تاریخ 26 فروردین ماه 1403 در مسجد شیخالاسلام برگزار شد، اظهار کرد: امیرالمؤمنین (ع) در وصیتنامه خود فرمودند به هر کس که وصیت من به او میرسد میگویم که همیشه حق را بگویید و برای اجر و پاداش کار کنید، در برخی نسخ نیز گفتهاند برای آخرت کار کنید، هر کجا که بودید دشمن ستمگران و یاور مظلومان باشید.
وصیت حضرت به خوبی در حماسه ارزشمندی که اخیراً توسط سپاه پاسداران اتفاق افتاد، اجرا شد و ما در پیشگاه امیرالمؤمنین (ع) سربلند شدیم، چرا که به وصیت آن حضرت عمل کردیم.
رسول اکرم (ص) فرمودند خدای عزوجل میفرماید غضب و خشم من شدت میگیرد نسبت به آن کسی که ظلم میکند به کسی که غیر از من هیچ کس به دادش نمیرسد، یعنی غضب خدا شامل صهیونیستهای ددمنش است، خدا اگر بخواهد غضبش را جایی اعمال کند با اسباب و وسایلی این غضب را به آنجا میفرستد، در رابطه با صهیونیستها نیز خدا توسط بندگان قدرتمندش غصب خود را اعمال کرد.
رسول اکرم (ص) فرمودهاند خدای متعال وقتی ظالمان به هلاکت میرسند، خودش را میستاید.
خدا فقط در یک جاهای خاصی خودش را میستاید، برای مثال وقتی آدم را میآفریند و روح در او میدمد، میفرماید «فَتَبارَک الله اَحسَن الخالِقین»، وقتی عالم را خلق میکند و این خلقت شگفتانگیز و تماشایی آفریده میشود، آنجا هم میفرماید «تبارک الله ربّ العالَمین».
یکی دیگر از جاهایی که خدا خودش را ستایش میکند، آنجایی است که ریشه ظالمان کنده میشود، پیامبر (ص) فرموده آن جایی که ظالمان به هلاکت میرسند، خدا میفرماید ریشه ظالمان و ستمکاران بریده باد.
خدای متعال فرموده است اگر کسی عمداً یک مؤمن را بکشد، همیشه در جهنم خواهد بود، مغضوب خداست، خدا به او لعنت میکند و خدا عذاب بزرگ را برای او مهیا کرده است.
شما پرونده صهیونیستهای جنایتکار را بررسی کنید، همه آنهایی که داعشیها کشتند هم کار آمریکا، انگلیس و صهیونیستهاست، همه جنایاتی که هر جای دنیا اتفاق میافتد زیر سر اینهاست، آنهایی که در میانمار مظلومانه قتل عام شدند، اینها همه جنایات صهیونیستی-آمریکایی است، در سوریه و عراق چقدر مردم مظلومانه کشته شدند، اینها همه مقتول دست این جماعت هستند.
در بحارالانوار به نقل از امیرالمؤمنین (ع) آمده که منظور از «غیر المغضوب علیهم» که در سوره حمد میخوانیم یهود و نصاری است، البته نصاری دو گروه هستند، یک گروه از جنس ترامپ، بایدن و هیئت حاکمه آمریکا که همیشه دستشان در خون، ظلم و جنایت بوده است، اینها اسماً مسیحی هستند و خودشان هم میگویند ما صهیونیست هستیم، گروه دوم هم قاطبه مسیحیت هستند که علیه ظلم صهیونیستها بلند شدهاند و خدا هم سفارش اینها را به ما کرده و فرموده اینها بهترین دوستان مسلمانان هستند.
بنابراین مطابق فرمایش امیرالمؤمنین (ع)، یهودیها و همپیمانان آنان مغضوب خدا هستند، کسانی که ولایت امیرالمؤمنین (ع) را نمیدانند ضالین هستند، اینها پیرو همین مغضوبین هستند.
این عملیات اخیر غرورآمیز سپاه پاسداران چقدر انسجام قلبی و اتحاد ایمانی بین آحاد مردم ایجاد کرد، برخی مردمی که از همدیگر روی بر میگرداندند حالا با هم رفیق شدهاند، چرا که میدانند منافع مشترک و دشمن مشترک دارند، این مسائل مردم را به هم پیوند میزند.
چقدر فرقههای اسلامی حس میکنند آن کسی که در دنیا دستشان را گرفت و حمایتشان کرد، پیروان اهل بیت (ع) بودند، هیچ کس برای آنها کاری نکرد اما اینجا اقدامات جدی به نفع آنها انجام شد، مردم عدالتخواه جهان، چه مسلمان و چه غیرمسلمان، امام، پیشوا، دین و آئین لازم دارند، با این اقدامات آنها میفهمند که دینشان باید از اینجا گرفته شود، باید رهبر و ولیشان را در این جماعت پیدا کنند، بنابراین این اقدامات بسیار مؤثر است.
چقدر دولتهای بزدلی که تاکنون تصور میکردند باید به صهیونیستها تعظیم کنند اما با این اقدام فهمیدند اگر حتی به خاطر ترسشان بخواهند از جایی پیروی کنند، باید در مقابل جمهوری اسلامی خضوع کنند، اگر هم میخواهند دنبال جوانمردی و جوانمردانگی باشند، باز هم باید به دنبال جمهوری اسلامی باشند، اگر اینها از صهیونیستها بخاطر قدرتشان حساب میبرند، بدانند که قدرت جمهوری اسلامی از صهیونیستها قویتر است، بنابراین باید با جمهوری اسلامی همراه باشند.
این عملیات معادلات را نه تنها در منطقه ما و نه تنها در کشورهای اسلامی، بلکه در دنیا کاملاً دگرگون کرد، این عملیات محصول دعاها و مناجاتها در ماه مبارک رمضان، شبهای احیاء و شب قدر بود، در آن شبی که این عملیات انجام شد، تمام کشور ما شب احیاء برپا شد.
برخی کوتهفکران در رابطه با مردم غزه میگویند اینها اهل سنت هستند و ربطی به ما ندارند اما میبینیم که در این عملیات اهالی غزه در تاریکی شب فریاد «لبیک یاحسین» سر میدادند، یعنی این فرهنگ اهل بیت (ع) است که نشر و گسترش پیدا میکند، معلوم میشود در آینده این اختلافات صهیونیستی-آمریکایی-وهابی که مسلمانان را به جان هم میانداختند، کاملاً تغییر میکند و مسلمانها با آغوش گرم از یکدیگر استقبال میکنند و اهل بیت (ع) ملجأ و مأموای همه فرقههای اسلامی میشوند.
سوره مرسلات آخرین سوره جزء نهم است، نام معروف این سوره مرسلات است، نام غیر معروف آن سوره عرف است، هر دو اسم برگرفته از آیه اول این سوره است، سوره مرسلات 50 آیه، 118 کلمه و 816 حرف دارد، آن زمانی که این دستگاههای نرمافزاری نبود، علما و بزرگان ما آمدهاند کلمات و حروف سورهها را شمردهاند و آمار گرفتهاند که مبادا چیزی به آن اضافه یا چیزی از آن کم شود.
سوره مرسلات در مکه مکرمه نازل شده است، از نظر ترتیب نزول سورهها، این سوره سی و سومین سورهای بوده که بر قلب مبارک پیامبر (ص) نازل شده است، مرسلات بعد از سوره همزه و قبل از سوره قاف نازل شده است، به لحاظ چینش سوره مرسلات در مصحف شریف، این سوره در ردیف 77 قرار دارد و بعد از سوره انسان و قبل از سوره نبأ قرار گرفته است.
رابطه سوره مرسلات با سوره انسان این طور است که سوره انسان از قیامت و احوال ستمکاران خبر داده است، سوره مرسلات هم با همان حال و هوا شروع میشود و گویا در حال ادامه دادن ارتباط معنایی با سوره قبل است، در برخی از سورهها دیده شده که این ارتباط هم در ترتیب نزول و هم در چینش سورهها در مصحف شریف مشاهده میشود.
درباره سوره مرسلات روایاتی وجود دارد، در تفسیر نورالثقلین به نقل از کتاب خصال آمده است که به رسول گرامی اسلام عرض کردند که چه شد زود پیر شدید؟ حضرت فرمود سورههای هود، مرسلات، واقعه، نبأ مرا پیر کردند.
هر کدام از این سورهها نیز دلیلی برای پیر شدن پیامبر (ص) دارند، برای مثال خدای متعال در سوره هود خطاب به پیامبر (ص) میفرماید همراه با کسانی که با تو هستند شکیبایی بورز؛ بنابراین وقتی قرار است پیامبر (ص) این شکیبایی را با همه آدمها با سلایق و روحیات مختلف و عزم و ارادههای ضعیف یا قوی تقسیم کند، کار خیلی سخت میشود، به این دلیل است که پیامبر (ص) میفرماید سوره هود مرا پیر کرد.
حدیثی که ذکر شد بسیار به سوره هود ربط پیدا میکند اما در برخی تفاسیر روایی مانند نورالثقلین این حدیث آمده است که سوره مرسلات، نبأ و واقعه نیز در کنار سوره هود جزو سورههایی هستند که باعث پیری پیامبر (ص) شدهاند.
وقتی خدا قیامت را با آن اهمیت در این سورهها مطرح میکند و مردم ممکن است آن را جدی نگیرند، اینهاست که پیامبر (ص) را پیر میکند، خدای متعال 10 بار در سوره مرسلات این آیه شریفه را فرموده که «وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ»، یعنی (آن روز واى بر تكذيبكنندگان)، یعنی در روز قیامت وای بر آنهایی این روز را تکذیب کردند.
پیغمبر جانش را میگذارد که آدمها مؤمن شوند، وقتی میبیند که خدا 10 بار میگوید «وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ» اما برخی به این آیات گوش فرا نمیدهند، این مسئله پیغمبری که برای مردم اهمیت قائل بوده و دلسوز مردم است را پیر میکند.
مرحوم شیخ حرّ عاملی در وسائلالشیعه نقل کرده که امام صادق (ع) فرمودند هر کس سوره مرسلات را قرائت کند خدا او را به رسول گرامی اسلام معرفی میکند.
در تفسیر برهان حدیثی از رسول گرامی اسلام (ص) نقل شده که حضرت فرمودند هر کس سوره مرسلات را بخواند، در آن تدبر کند، آن را درک کند و به آن توجه کند، از شرک فاصله میگیرد، حضرت فرمودند نوشته میشود که این آدم جزو کسانی که برای خدا شریک قائل میشوند نیست و جزو موحدین به حساب میآید.
همچنین پیامبر (ص) فرمودند هر کس سوره مرسلات را قرائت کند، آن موقعی که محکمهای تشکیل میشود و او میخواهد با دلیل و برهان حقش را ثابت کند اما در اثبات حقش در نزد قاضی و والی درمانده شده است، خدا او را بر آن رقیبش که میخواهد حق او را ناحق کند پیروز میکند.
امام (ع) میخواستند نزد خلیفه ظالمی بروند، سوره مبارکه قدر را خواندند و نزد او رفتند، همه چیز عوض شد، یعنی آن ظالم که ممکن بود به امام (ع) تعرض و ستم کند، دیگر حال و هوای این محفل عوض شد، امام (ع) این را از برکت سوره قدر دانستند.
این مجرب است، هر کجا فکر کردید که باید کاری پیش برود و آن چیزی که رضای خداست اتفاق بیفتد، با سوره قدر اقدام کنید تا بابرکت شود.
خدای متعال در سوره مرسلات به باد، فرشتگان، سرعت حرکت و طوفانی بودنشان سوگند یاد میکند، در عملیات وعده صادق، موشکهایی که ابرها را میشکافتند و پراکنده میکردند و با سرعت و شتاب میرفتند، این تحقق معنای آیات سوره مرسلات بود، فرشتگانی که ابرها را جابجا میکردند و خشم و غضب خدا را بر سر دشمن میریختند، اینها همه میتواند تحقق آیات سوره مرسلات باشد